Skip to content

El PP reclama que comencin les obres de la carretera que va des de Felanitx fins a Manacor

El regidor a l’oposició a l’Ajuntament, Antoni Sureda, crida l’atenció a Mobilitat i Infraestructures davant la urgència d’arreglar aquesta via. També indica dos elements a tenir en compte per millorar i que no s’inclouen en el projecte.

Fa mig any que la Conselleria insular de Mobilitat i Infraestructures va presentar el projecte de millora de la carretera que uneix Felanitx amb Manacor i la intersecció que va cap a Son Macià. Avui, però, encara no s’han començat les obres. “Veiem que la reforma s’endarrereix”, observa el popular Antoni Sureda. Un motiu que porta el PP a cridar l’atenció a aquesta institució perquè les “comenci com més aviat millor”, explica. I reconeix que ells “no podem fer res més” que això. Consideren que són unes actuacions urgents perquè “aquesta carretera és un mal vell, fa temps que necessita una capa d’asfalt”.

Sureda recorda que els hi varen presentar el projecte al Centre Cívic de Son Macià, però “no hem sabut res més” i “ja passa d’hora”. Al seu entendre, ara entram en una bona època per iniciar unes obres de grans dimensions com són aquestes i que tenen una durada prevista de sis mesos. “Ara és el bon temps perquè no s’allarguin i ens agafi l’estiu, que té més trànsit”, assegura.

Una reivindicació que també va fer el president del PP a Mallorca, Llorenç Galmés, la setmana passada. Entre altres, va insistir “en la necessitat que el departament de Mobilitat del Consell de Mallorca posi en marxa la licitació de les obres”.

Noves propostes

El projecte de millora d’aquesta carretera no només preveu arreglar el paviment amb materials reciclats i mescles asfàltiques sostenibles per millorar la seguretat, sinó que incorpora dos elements més. Per una banda, projecta la construcció d’una rotonda per distribuir el ramal de Son Macià i el camí dels Horts. I, per l’altra, una millora per accedir a l’àrea de Servei. Però com que a hores d’ara encara no s’han començat, Antoni Sureda aprofita per remarcar una altra mancança.

Sent conscient que no està inclòs dins el projecte presentat per la conselleria de Mobilitat i Infraestructures, el regidor a l’oposició a l’Ajuntament de Manacor comenta que seria interessant donar més agilitat a la carretera. “Hi ha moltes camades i camins, i per això la gent quan ha de voltar s’ha d’aturar enmig de la carretera”, diu Sureda. Una manera de fer-ho seria “millorar els accessos”.

I l’altra proposta passa pel tram de la carretera que passa pel camí de Son Vell, que “amb la torrentada del 89 es va engronsar”, recorda el popular. “Hi ha tubs que passen per davall, però no són suficients i s’embossen”, explica. És per això que aprofita per reclamar-ho: “ja que fan una reparació de la carretera, podrien mirar de solucionar aquest problema”.

Així mateix, troben a faltar un carril d’acceleració al camí de Son Vell, igual que ja hi ha a l’entrada de Son Macià. “Fa molt mal sortir i és una carretera que utilitzam quan la de Son Macià està tancada”, assegura.

Back To Top
Search