skip to Main Content

El PSOE de Sant Llorenç agafa força i els independents de Puigrós es mantenen com a llista més votada

El panorama polític canvia, per poc que sigui, per primera vegada en vint-i-quatre anys a Sant Llorenç. El Grup Independent de Son Carrió (GISCa), liderat per Mateu Puigròs, ha perdut un centenar de vots i de 6 a 5 regidors en aquestes eleccions municipals. D’altra banda, el PSOE millora els resultats dels anteriors comicis i ha doblat el nombre de regidors, passant de 2 a 4. Pi i MÉS, mantenen conserven un regidor per cap, tot i haver reduït la quantitat de vots, mentre que el Partit Popular perd un regidor i passa de 3 a 2.
Per Puigròs la valoració és positiva encara que hagin baixat: “Tenim representació a tots els nuclis i això ens dóna una rellevància important a la nostra candidatura” afirma el candidat dels independents.
De manera molt positiva valora també els resultats el candidat del PSOE, Pep Jaume i explica que creu que hi ha una amalgama de factors que han fet que augmentar els vots al seu partit: “Les nostres sigles estan de moda però també hem tengut programa, campanya i candidat nou: tot suma a l’hora de valorar els resultats” afirma Jaume.
Pel que fa a les negociacions, Puigrós explica que al GISCa, partit que representa, li agradaria continuar amb el pacte dels darrers quatre anys amb MÉS i els socialistes i afirma que “mantendran una actitud lleial” cap als partits socis. Des del PSOE, Jaume explica que “el pacte més natural és amb el Grup Independent” però afirma que “escoltaran totes les opcions possibles també des d’altres agrupacions”. Jaume considera que estan en condicions de negociar la batlia després dels resultats obtinguts.
En referència a aquestes condicions Puigròs explica que “qui pot posar les condicions sobre la batlia damunt la taula som nosaltres perquè som la llista més votada i amb representació territorial en els quatre nuclis” però no tanca les portes a cap negociació amb els fins ara socis de govern. Amb aquest escenari, tot apunta que Puigròs té opcions de revalidar la batlia però encara queden setmanes de negociacions.

Back To Top
Search