skip to Main Content

El sistema del Porta a Porta redueix la fracció de rebuig en gairebé un 70 %

La regidoria de Medi Ambient presenta els resultats del nou sistema de recollida que s’ha implantat a Son Macià i al barri de Sa Torre de Porto Cristo. Pròximament es posarà en marxa a la zona centre de Manacor i s’està estudiant la seva viabilitat també al centre de Porto Cristo.

El regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà i el tècnic Antoni Pascual han fet una valoració molt positiva dels primers mesos del porta a porta a les zones de Son Macià i Sa Torre de Porto Cristo. “Hem aconseguit reduir el rebuig a les zones on s’aplica el Porta a Porta fins a un 18,2% del total” ha afirmat el regidor mentre ha afegit que, els residus que són llençats al rebuig, en tot el municipi de Manacor, representen el 87% del total. Un dels reptes que es plantejava a Son Macià era com instaurar el porta a porta per la gent que viu a foravila. “Es va apostar per posar dos contenidors temporals de la fracció que toca recollir cada dia, entre les 20 i les 22 hores” explica Llodrà, tot apuntant que aquesta solució ha estat exitosa perquè s’estan aconseguint “entorns més nets”.
L’objectiu principal és assolir les obligacions ambientals de reducció i reciclatge de residus, establertes en un reciclatge del 50% dels residus generats segons ha explicat el tècnic del departament, Antoni Pascual, puntualitzant que es tracta d’una xifra que queda encara lluny , ja que a Manacor actualment es recicla, tan sols un 13% de residus. D’aquesta manera però, segons el regidor “sembla que anam pel bon camí”, ja que les dades recollides apunten un augment de totes aquelles fraccions que es poden reciclar. Per tant, es redueix la quantitat de residus llençats al rebuig i es redueix la factura que paga el municipi per la incineració, que, tal com recorda Pascual, se situa en gairebé 3,5 milions d’euros anuals.
El Porta a Porta es posarà en marxa al centre del municipi i segons informen des de Medi Ambient, s’està estudiant la possibilitat d’implantar-lo també pel centre de Porto Cristo. D’altra banda, també han avançat que els contenidors per la fracció orgànica s’implantaran en un parell de setmanes a s’Illot i a Porto Cristo i que esperen que, de cara l’abril de 2020 ja estiguin comprats i instal·lats la resta de contenidors d’orgànic per ampliar la recollida en punts de Manacor.
Així mateix, Llodrà ha explicat que el sistema d’inspeccions a l’empresa concessionària de la neteja viària segueix el seu camí. Segons va explicar, es duen a terme 40 inspeccions al mes en carrers aleatoris, fet que ha suposat gairebé 29 mil euros de penalitzacions a l’empresa de neteja des de juliol fins a octubre.
A més, el regidor ha fet menció a 4 noves incorporacions a l’equip de la regidoria: una d’elles destinada a les instal·lacions i les altres tres, que exerciran d’informadors ambientals i treballaran en la detecció i control de voluminosos abandonats de manera incorrecta al carrer.

Back To Top
Search