skip to Main Content

Eleccions generals: els candidats i candidates a la batlia de Manacor donen el seus punt de vista

Maria Antònia Sansó, PP: ” És hora de fer un replantejament”

La líder dels populars manacorins afirma que “és absurd negar que els ciutadans han retirat la confiança, en l’àmbit nacional, a la gestió del Partit Popular” però així i tot considera aquest fet com una oportunitat i diu que “és hora de fer un replantejament”. Així mateix, afirma que “a escala nacional, uns i altres havien centrat la campanya en Catalunya per una banda, i en la unitat d’Espanya per altra” i que “la por a l’arribada d’una extrema dreta radical ha activat i mobilitzat com mai el vot de les esquerres i dels comunistes”. En aquest sentit, considera que Pedro Sánchez era l’únic interessat en fer “seure plegats a Casado, Rivera i Abascal” i que aquesta divisió de la dreta “no ha ajudat”. D’altra banda, pel que fa als resultats en àmbit local, considera que “el ciutadà balear i manacorí és capaç de votar distint en clau nacional i després a l’autonomia i les municipals” i tot i que “el vot de la dreta a Manacor s’ha mantingut en comparació amb les darreres eleccions del 2016 ha passat a escala nacional, també s’ha dividit”.

Catalina Riera, Pi: “Mantenir els nostres votants ens dóna coratge de cara a les pròximes eleccions”

La candidata de Proposta per les Illes, Catalina Riera, considera que “els resultats es veien a venir després de la campanya” i considera que el vot a les generals “ha estat el resultat d’una polarització tant cap a la dreta com cap a l’esquerra”. En aquest sentit creu que la gent ha reaccionat i ha fet un exercici de democràcia.A més, considera que a escala estatal la gent vota més fixant-se en “la imatge i les marques que tenen més plataforma” i considera que, en aquest punt, els partits d’aquí tenen bastant desavantatge: “Tenim molta feina a fer per conscienciar la gent sobre la importància de tenir presència a Madrid” afirma Riera. En el cas de Manacor, considera que els resultats es corresponen amb la tendència general, ja que “la dreta ha vist el seu vot dividit”. Pel que fa als resultats del Pi, explica que estan satisfets perquè han mantengut els resultats del 2015 i fa incidència en el fet que són “un partit de fa 6 anys, amb poca plataforma i que no han tengut espai en els debats”. “Davant de tota la polarització, el fet de mantenir els nostres votants ens dóna coratge de cara a les pròximes eleccions”.

Joan Gomila, AiPC: “Si hi ha d’haver pactes hi haurà més democràcia”

El candidat d’AiPC, Joan Gomila, es mostra distant respecte de les eleccions espanyoles: “El primer que et puc dir és que a la fi hi ha hagut eleccions, perquè aquesta campanya ha estat desagradable i era ben hora que acabàs” afirma Gomila. A l’hora de valorar els resultats però, el líder dels independents portenys mostra prudència i considera que “fa falta veure els pactes que es configuraran, perquè ara per ara queda tot molt obert. En aquest sentit, creu que és un fet positiu: “Això és bo, perquè obligarà a pactar i això farà que hi hagi més democràcia”. D’altra banda, després de valorar positivament la participació de la gent als comicis, Gomila afirma que, pel que fa al nostre municipi, “aquests resultats electorals poden marcar canvis en la tendència a Manacor”. Així i tot, explica que “si sumes els vots de MÉS, PI i AIPC són 7.500 vots que ballen i que possiblement tornaran al seu redol. És impossible que aquests partits hagin perdut tots aquests vots”.

Miquel Oliver, MÉS-Esquerra: “ Hi ha hagut un traspàs de vots cap a les esquerres “

El candidat de Més-Esquerra considera que la intencionalitat del vot a les eleccions generals ha estat cavil·lada en clau estatal i que, en aquest sentit, el PSOE ha sabut treure profit de l’estratègia del vot útil. “Els resultats a les generals no han estat bons per a nosaltres per aquesta alarma social i la sensació que s’havia de fer vot útil”. A més, apunta que en les darreres eleccions generals, la força més votada d’esquerres fou Podem i aquesta vegada no ha estat així. “La lectura, comparada amb les darreres eleccions és que hi ha hagut un traspàs de vots cap a les esquerres, tot i que no s’han traduït en diputats” explica Oliver. En aquest sentit, creu que Manacor és, ara mateix, més d’esquerres que mai i això es veurà reflectit d’alguna manera en les pròximes eleccions municipals i que la divisió de les dretes afectarà també en els propers comicis: “Ens pensàvem que l’any 2015 el PP havia tocat fons però enguany, havent-hi altres partits en la dreta, crec que serà un dels grans perdedors” explica Oliver. Així i tot, considera que els resultats de les eleccions generals mai són extrapolables a les municipals i creu que hi ha altres partits que en aquest àmbit tenen un paper important com puguin ser el Pi o AiPC. Finalment, des de MÉS-Esquerra veuen amb molt bons ulls els resultats de Veus Progressistes al nostre poble: “si els resultats obtinguts per la candidatura a Manacor fossin iguals a totes les illes, tendríem el diputat” afirma Oliver.

Núria Hinojosa, PSIB-PSOE: “ Sempre s’ha dit que Manacor és de dretes però no és veritat “

“Estam molt contents i satisfets amb els resultats” afirma la candidata socialista, Núria Hinojosa. En aquest sentit, explica que en clau municipal aquests bons resultats del PSOE els animen a seguir fent feina pel seu projecte “progressista i de canvi” a Manacor “amb més il·lusió que mai”.
“Esperam que els ciutadans de Manacor ens donin el seu vot de confiança per les municipals, de la mateixa manera que ho han fet ara en l’àmbit estatal” afirma Hinojosa. La socialista explica que és important tenir en compte el canvi que hi ha hagut a Manacor perquè “sempre s’ha dit que Manacor és de dretes però no és veritat: és progressista i diumenge va quedar demostrat”.
Pel que fa als possibles pactes que pugui fer el PSOE en l’àmbit estatal, Hinojosa és de l’opinió que “no s’ha de pactar amb Ciutadans de cap manera” i explica que segons ella, la millor solució seria governar en solitari i dur a terme tots els pactes puntuals que facin falta. D’altra banda, a escala municipal explica que s’haurà de pactar “sí o sí” però no vol anticipar cap possibilitat de pactes perquè, ara per ara el seu objectiu és “anar a guanyar les eleccions”. Així mateix, considera que es poden repetir en les municipals els bons resultats que ha obtingut el PSOE a escala estatal però així i tot afirma que volen fer feina “amb partits que entenguin que no volem renunciar al nostre programa”.

José Esteban Catalá, Ciutadans: “Ciutadans està al centre”

Esteban considera que els resultats són molt positius per a Ciutadans perquè a l’àmbit estatal han aconseguit augmentar vots i escons i agraeix especialment els més de 2000 manacorins que varen donar suport a la candidatura taronja. D’altra banda, creu que l’escenari de pactes és complicat però que “Ciutadans està al centre i sempre podem mirar els diferents projectes que hi ha sobre la taula”.

Carles Grimalt, Unides Podem: “ La gent vol mirar cap endavant amb un govern de progrés”

Grimalt considera molt positius els resultats d’Unides Podem, tant en l’àmbit estatal com en l’àmbit municipal. Explica que a Manacor han quedat segons en intenció de vot i això juga a favor seu per les pròximes eleccions, “tot i que estatals i municipals no tenen res a veure”. En el marc estatal, creu que “la gent vol mirar cap endavant amb un govern de progrés” però apunta que queda per veure cap on virarà el PSOE i veure si tria “aquest progrés o l’Ibex 35”.

Back To Top
Search