skip to Main Content

“Ens basam molt en les tendències de la moda”

[pullquote] Jaume Estrany Bonet (Manacor, 1978) té estudis de producció, disseny i venda de joieria. És gerent de Madreperla Elements S.L.
[/pullquote]

Ens pots contar una mica la història de Madreperla?
Sí. Madreperla va néixer devers l’any 1966. Va néixer a través de mon pare i un altre soci. Ells eren ex mecànics de Majorica i tengueren l’oportunitat de crear una fàbrica de perles. Aquí has de pensar que cada empresa té una maquinària interna, cada empresa desenvolupa la seva pròpia maquinària per fer el nucli de la perla. Allò que volen imitar és la perla natural. L’areneta, el granet que entra dins l’ostra, plora, i això és el nacre, que fa capes i capes fins a fer la perla, quants més anys està, més grossa és.

I vosaltres intentau reproduir aquest procés…
Sí, seguesc amb la història. Els de Majorica feien un nucli de vidre, amb productes naturals i químics, intentaven imitar aquest procés de la perla natural. Mon pare havia fet molta feina de mecànic allà, i es va posar per ell tot sol. Varen començar a fer el nucli de vidre, que es fa a través d’una vareta opalina, d’un vidre especial, i a través del moviment i el foc, fan la perla rodona, entre producte semi naturals, escames de peix i productes químics intenten fer el nacre. Així va néixer, a partir d’exmembres de Majorica.

I tu vares seguir els passos de ton pare?
Diguéssim que aquesta empresa va durar els anys que va durar, i llavors, els socis s’acostaven a l’edat de jubilació… Es jubilaren l’any passat i jo vaig decidir seguir el negoci familiar, i em vaig posar jo tot sol, perquè era el que sabia fer i havia fet sempre. Així que l’empresa d’ara és nova, del 2017, però realment duim una experiència de gairebé 30 anys. Som la segona generació.

Quants d’empleats tens avui?
Ara a Mallorca tenc sis empleats, més els representants, que són autònoms, però bé. Tenc 4 representats, per les Illes, Espanya, França i per les fires internacionals.

Quines diferències hi ha entre l’empresa anterior i l’actual?
Primer és una empresa més petita. Llavors la nostra peculiaritat és que ens basam molt en les tendències de la moda. Estam molt en contacte amb l’IDI (Institut de Disseny de les Illes Balears) i tenim molt en compte les tendències de vestit, perquè el nostre producte no deixa de ser un complement.

Has dit que éreu presents a les fires internacionals, on veneu més?
El mercat nacional representa el 30% de les nostres vendes, la resta és el mercat internacional. Exportam a prop de 86 països. En el mercat local el problema que tenim és que les tendetes tenen més fàcil comprar a importadors. Nosaltres estam entre alta bijuteria i joieria, i aquí venem a les joieries.

Back To Top
Search