Skip to content

“L’experiència de gravar una pel·lícula és un record que se’n duen de per vida”

[pullquote] Dia 18 de Juny a les 19.30 hores a l’Auditori de Manacor, alumnes de l’IES Manacor estrenen la pel·lícula High School Musical, pel·lícula en anglès que han gravat aquest curs a l’assignatura Laight Camera Action.
[/pullquote]

Dins el grup d’assignatures optatives que cursen els al·lots de primer d’ESO a l’IES Manacor n’hi ha una que té per objectiu gravar, al llarg del curs escolar, una pel·lícula en anglès. Aquesta iniciativa va néixer ja fa un grapat d’anys de la professora Marisa Reyes com un objectiu més modest, però a poc a poc va anar creixent i agafant força. “És la novena pel·lícula que feim, un any vaig dir: Faré una pel·lícula amb els alumnes. Així que vàrem començar a gravar, però jo no sabia molt bé què fer amb tot aquell material, i els primers anys vaig tenir l’ajuda indispensable d’Antoni Ramírez, i llavors d’Emma Saura i el seu home, Franco Esteve, que m’introduïren dins els programes d’edició.”
Ens detalla com va créixer el projecte any rere any: “De tot d’una ho fèiem a la Sala Sacma, i venien només els nins amb els seus pares, llavors passàrem a la nostra Sala Magna, un any ho férem en els multicines, però l’espai cada vegada quedava petit…A partir de llavors ho feim a l’Auditori.”
Marisa Reyes es mostra orgullosa: “És un projecte molt guapo, els nins venen amb molta il·lusió de fer la pel·lícula, i a part d’aprendre anglès, d’estar davant càmeres, viuen una experiència intensa, i és un record que se’n duen de per vida, quan tenguin cinquanta anys i parlin de què feren a l’Institut, parlaran de la pel·lícula.”
El mes de novembre ja començaren a gravar i han acabat fa un parell de setmanes. Els mateixos alumnes ens conten com ha estat el procés i com han viscut l’experiència. Maria del Mar: “Tot d’una fèiem càstings per veure qui seria cada personatge.” Marta: “I jocs per perdre la vergonya.” No ha estat un repte fàcil. Miquel: “Ens ha costat moltes hores d’estudi.” Alícia: “I repetir-ho molts de pics, a vegades no ens sortia bé de tot d’una, també hem anat a molts de llocs per poder gravar coses.” Martí: “A més, gravàvem molts de pics la mateixa escena perquè es veiés de diferents angles.”

Maria: “I era difícil la pronunciació en anglès, dir bé les frases…” La pel·lícula és multidisciplinària, perquè hi ha cançons, coreografies… A més, han interactuat amb altra gent. Marisa: “No només l’han feta els alumnes de l’assignatura, hi surten els alumnes de tots els primers d’ESO, que fan una coreografia. Dos alumnes de quart són els que els l’han ensenyada, n’Arnau Martí i na Júlia Margenats. També vàrem fer intercanvis amb l’Institut de Pollença, un dia anàrem allà; o amb els alumnes de cinquè de l’escola Jaume Vidal.”

En Marcos i na Llucia són els protagonistes. Marcos: “Quan em triaren de protagonista no m’ho esperava, mai havia estat protagonista, i no m’esperava haver de fer tantes coses…” Llucia: “Jo he fet teatre dels tres anys, però mai havia estat davant càmera, m’ha agradat molt aquesta experiència.” En Joan ha fet un cameo: “Vaig haver de cantar òpera, vestit de dona, i com que havia d’anar vestit de dona em varen maquillar. Record que aquell dia vaig anar a dinar a cals padrins, i com que són molt tradicionals, i jo anava molt maquillat, no em varen posar gambes a la paella.” Les anècdotes gracioses no varen faltar a la gravació. Guillem: “Havíem de tirar uns espaguetis a na Clara i na Llucia no endevinava, i finalment les vaig haver de tirar jo perquè no hi havia manera.” Una de les coses que va agradar molt a tots els alumnes va ser quan varen anar a gravar a un hotel de Cala Millor, del grup Hipotels. Marisa “Vull aprofitar per donar les gràcies al seu director, Guillem, que ens va obrir les portes. També vull agrair l’ajuda de l’APIMA; de Joan Pou, amb els autocars; la perruqueria Clara, el Bàsquet Manacor… Tot això és gent que ens ha ajudat.” Ens informen que ja queden poques entrades disponibles, però així i tot ens conviden a anar-los a veure. Joan: “Recoman tothom que la miri, perquè hi ha amor, amistat, música, rivalitat… I és molt divertida!” Joan Toni: “Ha esta una experiència del primer dia al darrer, hem après anglès, ens ho hem passat molt bé i hem anat per tot…”

Back To Top
Search