Skip to content

Entra en funcionament el nou Hospital de Dia de Salut Mental de Porto Cristo

Entra en funcionament el nou Hospital de Dia de Salut Mental de Porto Cristo

El nou Hospital de dia de Salut Mental de Porto Cristo es posa en marxa amb quinze places que depenen del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Manacor i prestant atenció especialitzada mitjançant un equip multiprofessional compost per una psiquiatra, un psicòleg clínic, una infermera especialista en salut mental i una terapeuta ocupacional. Els usuaris de l’Hospital de Dia de Salut Mental són pacients de més de 18 anys derivats des dels diferents dispositius de salut mental del Sector Sanitari de Llevant per seguir un tractament en règim d’hospitalització parcial durant un temps limitat, que pot oscil·lar entre unes quantes setmanes i unes quants mesos, depenent de l’evolució de cada pacient.
La nova unitat està ubicada a les mateixes instal·lacions del Centre de Salut Porto Cristo i annexes al Centre de Cultura, gràcies a la col·laboració de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, l’Hospital de Manacor, l’Ajuntament de Manacor i la delegació de Porto Cristo.
Les activitats en el centre es duran a terme en horari de 9.00 a 14.00, de dilluns a divendres. Cada pacient tendrà un pla individualitzat. L’Hospital de Dia proporcionarà una atenció continuada en què el pacient rebrà un tractament intensiu, multidisciplinari i personalitzat, que li permetrà mantenir la vida familiar i social durant el procés terapèutic. D’aquesta manera es garanteix una atenció sanitària més eficient, que acosta al pacient la intensitat de tractament que necessiti segons la malaltia que pateixi però mantenint les activitats quotidianes, cosa que contribuirà a minimitzar l’estigmatització i la marginació social d’aquest tipus de pacients.
El centre funciona de fa una setmana i a la seva inauguració s’hi feren presents les autoritats locals encapçalades per la batlessa de Manacor Catalina Riera i pel delegat de Porto Cristo Joan Gomila. També les autonòmques liderades per la presidenta Francina Armengol, la consellera Patrícia Gómez i la directora de l’Hospital de Manacor Catalina Vadell.

Back To Top
Search