skip to Main Content

Enviumanacor.cat, la nova web que vol aglutinar tots els actes culturals, públics i privats, de Manacor

“Avui som aquí per presentar una nova eina”, deia molt satisfet divendres passat davant els mitjans el delegat de Cultura Mateu Marcé. “Manacor té una oferta cultural pública que és un referent a l’illa i fins i tot més enllà. Tenim un Museu pioner en iniciatives socials i de xarxa, la Institució Alcover, que és una aposta ferma per la llengua i la figura de mossèn Alcover. I també l’Escola de Mallorcquí. Tot això, és clar, a banda del Teatre. Però tota aquesta oferta és molt individualitzada i per això hem trobat convenient d’unificar-la en un taulelll virtual, una nova eina digital que ho aglutini tot”. Així descobria Marcé enviumanacor.cat, la nova pàgina web que agruparà tota la programació cultural pública, i també la privada, sense perjudici de la informació que ja surt a les webs pròpies de cadascuna d’aquestes entitats. Marcé insistí que “l’eina estarà també a l’abast de qualsevol entitat cultural del poble”. Les entitats interessades tendran autonomia per penjar els seus actes, tot i que sí que hauran de seguir un determinat protocol, i hauran de signar un decàleg de bones praxis, amb una sèrie de compromisos, “perquè hem de vetlar pel que es mostra dins la web”. En qualsevol cas, el departament de Cultura de l’Ajuntament rebrà un avís cada vegada que una entitat externa hi pengi algun acte.

Per Marcé és important el fet que la nova web, que permet la reserva d’entrades i el previ pagament, si les activitats no són gratuïtes, “no elimina les altres webs que tenen els altres organismes autònoms, de fet”, digué, “serveixen de finestra per retroalimentar-se” és, en paraules del delegat cultural, un “win-win”, un “guanyar-guanyar”, un guanyar segur, perquè “un i l’altre en surten beneficiats.

Per part seva, Llorenç Carreras, tècnic de Cultura de la Sala i que, a més, fa d’enllaç entre tots aquests organismes, mostrà les diferents parts de la nova pàgina, que inclourà els actes culturals esparsos, aquells que formin part d’un cicle (els Especials), una secció de notícies i la possibilitat de subscriure’s a un newsletter que podrà ser rebut per correu electrònic.

Back To Top
Search