skip to Main Content

“És absurd desaprofitar la festa de Halloween”

Joana Maria Melis és professora de plàstica a l’IES Porto Cristo

Quin paper han de tenir els centres educatius i els professionals de l’educació en la presència de Halloween?
Com a educadors crec que hem de saber aprofitar els nous gusts dels nostres alumnes i aprofitar-nos d’ells. És absurd desaprofitar la festa de Halloween per treballar algunes coses a classe. Com a professora d’Educació Plàstica tenc moltes possibilitats d’adaptar els elements propis de la festa per treballar conceptes de geometria, amb les teranyines del es aranyes per exemple. Per ells és entretingut i a mi em permet acostar-los a la geometria de manera més amena.

Som menys nosaltres si ens apuntam a celebracions d’aquesta casta?
No crec que sigui així. No som menys mallorquins per menjar una hamburguesa de tant en tant. No hi veig cap mal.

Al costat de Halloween, consideres oportú fer feina per recuperar tradicions d’aquí relacionades amb el dia de Tots Sants?
Clar que sí! És que una cosa no lleva l’altra. Estaria molt bé treballar les diferents maneres en què les diferents cultures viuen el tema de la mort: per nosaltres Tots Sants, per Estats Units, Halloween, per Mèxic Dia de Muertos… amb la seva gastronomia, tradicions…

Quina consciència del fet de la mort hi ha en celebracions festives com Halloween? Hi veus una altra manera de relacionar-s’hi?
Els mexicans celebren la mort també de manera festiva, plena de color i alegria pels familiars i amics que ja no són amb ells. Vol dir amb això que per ells els seus estimats difunts són poc importants? No crec que sigui així. Igualment pens de Halloween.

Quines edats creus que viuen amb més fervor aquesta festa?
Crec que agrada més als més petits i adolescents. Pel simple fet de fer una cosa diferent.

Back To Top
Search