skip to Main Content

Es reprèn la cultura després del confinament

Muses solidàries, tallers d’estiu itinerants i el cicle de cultura a la fresca són les diverses iniciatives culturals que la regidoria de Cultura de l’Ajuntament ha posat en marxa per l’estiu. Exposicions, pel·lícules, conferències, concerts i teatre es duran a terme al llarg de l’estiu a Manacor, Porto Cristo, s’Illot i Son Macià.

Muses 2020, solidàries

L’associació d’Amics del Museu de Manacor i el mateix museu presenten la XVI edició del cicle de muses, els beneficis del qual seran per la Creu Roja. Dia 2 de juliol a les 21.30 h., hi haurà el passi de la pel·lícula per a tots els públics Solan& Eri, missió a la lluna. El segon acte serà dia 9 de juliol a les 20.30 h, amb una visita guiada de l’exposició de Jaume Prohens “Pastoral. Viatges eròtics sense fi”. Dia 16 de juliol, tres sessions de ioga simultànies a les 20 h i finalment, dia 30 de juliol a les 21 h la conferència “Les múltiples cares de Betthoven a càrrec de Pere Estelrich. És necessari inscriure’s a les activitats a través del telèfon 971843065.

Podeu consultar el programa complet aquí.

Tallers itinerants per als més petits durant l’estiu

L’Ajuntament organitza tota una sèrie de tallers itinerants i gratuïts per infants d’entre 8 i 12 anys, que es faran en espais municipals diversos entre les 9.30 h i les 13.30 h.
A més, hi haurà oferta en diversos nuclis poblacionals del municipi. A Manacor, es faran tallers de dilluns a divendres, a Porto Cristo tots els dimarts i els dijous de juliol i agost, a Son Macià, tots els divendres i a S’Illot tots els dimecres.
L’oferta d’activitats es amplia i s’adapta als espais disponibles a cada zona. Per exemple, a Manacor hi trobam jocs lingüístics i cossiers, dansa urbana, arquitectes de molins o protagonistes de les rondalles que es faran a l’Institució M.A. Alcover, a l’Escola de Mallorquí o al Museu d’Història entre d’altres. A Porto Cristo hi ha gimcanes, fotografia, olimpíades gregues i escape rooms; a S’Illot, hi ha dansa i circ, ioga o gimcanes sobre la platja i a Son Macià jocs esportius i populars, jocs d’aigua, geocoaching o excursions per Es Fangar entre d’altres.
Les inscripcions es van activar el passat 22 de juny. Per fer-les només cal descarregar i emplenar un full d’inscripció que està disponible a la web de l’Ajuntament i que posteriorment s’ha d’enviar al correu electrònic educa@manacor.org. La inscripció també es pot fer presencialment, demanant cita prèvia, al departament d’Educació de l’Ajuntament. Aquí podeu consultar els cartells de les activitats segons el nucli poblacional:

 

Cultura a la fresca 2020, més propostes des de la regidoria de Cultura

El departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor s’ha adaptat a l’anomenada nova normalitat i ha preprat tota una sèrie d’esdeveniments culturals que engloben música, teatre i cinema a la fresca i que compta amb la col·laboració del Conservatori Municipal de Manacor, l’Associació d’amics del Museu de Manacor, el Museu d’Història, l’associació cultural 39 Escalons i l’Església Verge del Carme de Porto Cristo. De fet, el cicle de cultura a la fresca va començar la setmana passada amb la inauguració de l’exposició d’aquarel·les de Jaume Prohens “Pastoral. Viatges eròtics sense fi” que encara es pot visitar al Museu d’Història de Manacor. A més, el concert Samanidis & Skjønhaug a càrrec d’Irina Cotseli a la veu i el piano i de Christian Hoel Skjønhaug al contrabaix també va donar el sus al cicle. El regidor de l’àrea, Mateu Marcé recorda que totes les activitats són gratuïtes i amb capacitat limitada. A més, una vegada iniciades, no es permetrà l’accés al recinte. Finalment, l’obertura de portes es durà a terme 15 minuts abans de l’inici de l’activitat i serà obligatori l’ús de màscares. A més, durant la presentació de l’acte apuntà que s’han volgut recuperar actes del Culturàlia, que no es va poder dur a terme per mor del confinament. Tot seguit podeu veure els diferents esdeveniments que tendran lloc al llarg dels mesos de juliol i agost en diferents espais a l’aire lliure del municipi de Manacor.

Concerts

– Funeral Anthem for Queen Caroline de G. H. Händel amb Art Vocal Ensemble (cor i orquestra), Bruno Lucas (oboè) i Llorenç Gelabert (director musical) el 12 juliol, a les 21.15 h a l’Església de la Mare de Déu del Carme de Porto Cristo.

– Any Beethoven. Recital d’Andreu Riera (obres de Beethoven per a piano) el 26 de juliol, a les 21.15 h a l’Església de la Mare de Déu del Carme de Porto Cristo.

– Marina Herlop. 31 de juliol, a les 22 h a la plaça del Sol i la Lluna de Porto Cristo.

– Marga Rotger. 7 d’agost, a les 22 h. Plaça del Sol i la Lluna de Porto Cristo

– Maria Jaume. 14 d’agost a les 22 h, a la plaça del Sol i la Lluna de Porto Cristo.

El Cinema Club del Petit Nautilus a la fresca!

– “Solan&Eri, missió a la lluna” de Rasmus A. Sivertsen. 2 de juliol, a les 21.30 h al Museu d’Història de Manacor. Pel·lícula recomanada a partir de 5 anys.

– “Dilili a París” de Michel Ocelot. 16 de juliol, a les 22 h a la plaça del Llop de S’Illot. Pel·lícula recomanada a partir de 7 anys.

– “Mirai, la meva germana petita” de Mamoru Hosoda. 30 de juliol, a les 22 h a la plaça del Sol i la Lluna de Porto Cristo. Pel·lícula recomanada a partir de 7 anys.

– “Les vides de Marona” d’Anca Damian. 13 d’agost, a les 22 h a la plaça de l’Església de Son Macià. Pel·lícula recomanada a partir de 7 anys.

 

Teatre

– “Una flor no fa estiu” (versió lliure de “La Flor Romanial) amb Sebastià Adrover i Salvador Miralles. 19 juliol, a les 22 h a la plaça del Sol i la Lluna

– “Conta Contes” (Adaptació teatral de contes populars per a infants a partir de 3 anys) a càrrec de Batall Teatre. 28 de juliol, a les 20 h a la plaça del Sol i la Lluna de Porto Cristo.

Back To Top
Search