skip to Main Content

“És una felicitat, sobretot que el premi sigui ex aequo, perquè és un projecte que ha partit de nosaltres dos”

Els manacorins Sebastià Adrover (1989) i Salvador Miralles (1985) han guanyat ex aequo el Premi a la Millor Interpretació Masculina de l’ATAPIB, l’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears, per la seva actuació simbiòtica a l’espectacle Una flor no fa estiu, de la companyia La Reforma. Aquest guardó s’havia d’entregar el 29 de març i finalment, per mor de la pandèmia, l’esdeveniment es va fer tot just fa uns dies. Parlam amb els dos actors sobre aquest reconeixement.

Us esperàveu aquest reconeixement? Com us sentiu?
Sebastià Adrover: Nosaltres vàrem fer feina durant l’estiu de l’any passat en aquest espectacle però sense cap tipus d‘ambició en aquest sentit. Volíem passar gust i passar-nos-ho bé i quan ens varen telefonar per dir-nos-ho sí que ens va venir de nou.

Què suposa aquest premi?
Salvador Miralles: És un reconeixement i és una iniciativa positiva i lloable tot i que pens que aquests premis haurien d’anar una mica més enllà i incloure també l’espai sonor, l’escenografia o la il·luminació. A les Illes necessitam reconèixer també aquesta feina.
SA: Et dóna una visibilitat i a nivell professional et pot obrir alguna porta, però no crec que tengui una gran repercussió més enllà, pel que fa a les funcions o a escala econòmica.
SM: Exacte. Hi ha com una garantia implícita. Per nosaltres és una felicitat, sobretot que el premi sigui ex aequo perquè és un projecte que ha partit de nosaltres dos: la dramatúrgia, el concepte… És una sorpresa que hagi funcionat tan bé i estam molt agraïts.

Heu rodat bastant l’obra. Teniu més actuacions a la vista?
SA: Tenim previst Sant Llorenç, Petra, Artà, a la Diada de Mallorca…
SM: I venim de la FIET, hem estat a Inca, Lloseta… Per tot hem tengut una gran rebuda i la gent connecta molt amb tot l’univers de la rondalla.
SA: Sí. Normalment aquí ens costa vendre els productes que fem i amb Una flor no fa estiu això no ens ha passat, ens han vengut a cercar. A Manacor tenim molta facilitat per crear espectacles però no per distribuir-los.

Aquest bon funcionament anima a fer nous projectes. Teniu res entre mans?
SM: Tenim moltes ganes de seguir treballant junts i que la companyia es consolidi. Sí que hi ha idees de futur, però de moment seguirem amb la distribució d’Una flor no fa estiu.
SA: Per ventura de cara a l’estiu que ve començam qualque cosa nova, però hem de ser realistes… Que ara hagi anat bé no vol dir que sempre hi vagi amb tot el que fem. Amb Una flor no fa estiu s’han donat tot un conjunt de casualitats que han fet que l’espectacle funcioni.

Back To Top
Search