skip to Main Content

Manacor, pensa en els teus

Mateu Català
President PIMEM-Manacor

Seria fàcil caure amb els tòpics de demanar a la gent que compri productes de Mallorca i ho faci als comerços de Manacor pel simple fet de ser d’aquí i més ara, que s’acosta Nadal. Doncs bé, jo hi cauré i de quatre grapes i estic disposat a fer-me un bon braverol.
Les festes que venen són en diferència les que més conviden a la despesa familiar i per tant, un dels moments més importants per a comerciants i empreses. En el moment en què ens trobam, de forta crisi econòmica aquesta despesa es pot convertir amb inversió, representar petites alenades d’aire per a tots i davant un ofegament progressiu i esperem que no sigui letal.
És dins aquest context que des de PIMEM-Manacor volem demanar a la població de la ciutat un acte que va entra una vertadera i sana solidaritat amb els nostres comerços i, amb la
mesura del possible, una intel·ligent i molt encertada tria del producte fet a Mallorca o a Balears. Per demanar que no quedi, va dir aquell. Idò bé, jo deman i molt: ser com mai hem estat uns servidors del consum local pensant en els nostres empresaris i comerciants.
Manacor s’ho mereix, Manacor i Mallorca ho necessita. Sent molt respectuós amb aquelles noves tradicions que s’han imposat amb l’arribada de nous canals telemàtics, compres en línia i altres herbes sí que voldria dir als compradors 4.0 que hi ha una raó per la qual puguin destinar un tant per cent d’allò què gasten a fer un desemborsament presencial i local. Seria per una d’aquelles raons que fan que les coses segueixin rodant, que un tot i ser comprador digital segueix vivint i treballant en un entorn que li proporciona serveis, diversió, donar-li gust al paladar o poder intercanviar una xerradeta amb la botiga del costat. És conviure per viure millor i comprar i consumir al poble fa que tot sigui un poc millor encara que a simple vista no ho veiem. Per això compradors virtuals, us deman que una part de la despesa sigui en favor de l’alegria de fer poble, necessitam riure un poc i que millor que tots plegats.
M’agradaria acabar aquesta invitació al consum local pensant que el que deman no vol anar contra ningú, res més lluny que això. Vol ser una reflexió sentida respecte a allò per què passam i allò que podem fer cada un de nosaltres per sortir-ne com més aviat millor.
Aquest Nadal comprar a Manacor i productes de Mallorca serà una manera molt especial de no només posar un poc de panxeta i repartir els quatre euros que tenim sinó, de treure braó com a poble i societat. A totes les manacorines i manacorins, des de PIMEM, molts i bons.

Back To Top
Search