Skip to content

Escat, una nova associació de músics de Mallorca, amb seu a Manacor

Manacor, ciutat amb un bon brou d’artistes i cultura, comptarà els pròxims dies amb una nova associació cultural. Concretament, serà musical i du per nom Escat.
Sis són els socis fundadors, músics mallorquins de categoria: Llorenç Barceló (hammond), Pep Garau (trompetista), Joan i Tomeu Garcies (contrabaix i trombó), Miquel Àngel Rigo (saxo), que n’és el president i Toni Vaquer (piano) que serà el vicepresident. L’objectiu d’aquesta nova associació de músics amb seu al passeig del Ferrocarril cantonada amb via Alemanya, és, bàsicament, fer música i xarxa: “volem mantenir el local entre tots amb una quota mensual, per anar fent esdeveniments, jam sessions i música en directe però també poder fer tallers amb músics d’aquí i de fora” afirma el músic Llorenç Barceló mentre remarca que la idea està enfocada, sobretot als joves, “perquè tenguin un lloc on anar a tocar”. També explica Barceló que gaudeixen de bona relació amb Can Lliro i esperen poder fer esdeveniments i concerts també al bar.
Per ara se centren en la clàssica i el jazz però tal com explica Barceló, “estam oberts a tots els estils i si un dia fem rock, funk o soul, també ho farem”. Dia 18 de desembre tenen previst fer la inauguració del local “amb música en directe, menjua i una mica de festa” i partir d’aquest dia les persones interessades s’hi podran inscriure. Barceló comenta també que, de moment, les previsions són bones perquè, sense haver formalitzat res, “només d’amistats ja hi ha un centenar de persones interessades”.
I com a curiositat, Escat, és la pronúncia de la paraula escar – lloc a la vora del mar o d’un riu, disposat de manera que per un pla inclinat poden ésser avarades o retirades de l’aigua les embarcacions – i és que alguns dels seus membres, a més de músics també són aficionats a la pesca.
La idea d’aquesta associació prové d’una altra entitat d’Almeria, Classijazz. “En Pep i en Tomeu anaven a Almeria a fer feina amb aquesta associació i feien concerts setmanalment. Allà els va molt bé i s’han convertit en una referència musical a nivell estatal i nosaltres volem traslladar aquest mateix concepte aquí a Manacor”. I remarca Barceló, que la idea no és que sigui una associació centrada només en Manacor: “volem que sigui una cosa mallorquina, però pensam que Manacor és un lloc estratègic perquè hi ha moviment cultural i musical, perquè deslocalitzam de Ciutat i també perquè arriba el tren i gent jove d’altres pobles tendrà bon arribar”.

Divendres 3 de desembre, concert de presentació
Divendres a partir de les 19.30 h a l’Auditori de Manacor es donarà el sus a Escat amb una petita presentació en societat i un concert intergeneracional amb una orquestra de més d’una vintena de persones entre les quals hi trobam els sis fundadors, Joana Gomila, Sinead Cormican o Esteve Huguet. La música, els arranjaments i la direcció serà a càrrec de Toni Vaquer i els doblers que es recaptin amb les entrades, que tenen un preu de 9 euros, es destinaran a condicionar el local amb el mobiliari bàsic necessari i material tècnic.

 

Back To Top
Search