skip to Main Content

“Són necessaris més homes feministes que es qüestionin la seva masculinitat”

 

“Estam en un estat d’alerta extremas, som la meitat de la població i ens estam matant”. Així es cloïa el manifest que dues representants de l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor varen llegir a la plaça de la Mora minuts abans d’iniciar la VI Marxa de Torxes contra les violències masclistes.
Davant un centenar de persones les lectores del manifest enumeraren també les diferents formes de violència masclista, entre les quals, a més de la física i l’emocional, també citaren l’econòmica, la prostitució, el sexisme als mitjans de comunicació, la violència obstètrica, la discriminació salarial, la divisió sexual del treball i el sostre de vidre.

L’Assemblea va apel·lar també a la feminització de la pobresa i al mite de l’amor romàntic com a catalitzador de molts dels maltractes.
No obstant això, l’apel·lació més important la feren, precisament, als homes, demanant un canvi d’actituds i actuacions desgraciadament massa quotidianes, com ara “no pagar la pensió pels vostres fills, resistir-vos a posar-vos condó per mantenir relacions sexuals, fer comentaris sobre els nostres cossos, que ens interrompeu quan parlam i que considereu la vostra opinió més vàlida que la nostra…”. “Tot això”, digueren, “és violència”.
Una vegada llegit el manifest, les persones assistents prengueren cada una una torxa i iniciaren la ruta cap als carrers del centre des de l’esmentada plaça de la Mora. Molts dels marxaires confluïren pocs minuts després a sa Bassa.

Fartes
Allà el Col·lectiu de Dones de Llevant havia preparat un acte que va comptar amb la participació d’alumnes de l’IES Mossèn Alcover i també de l’escola de dansa Mandarina, entre d’altres. Enguany, el manifest que llegiren les Dones de Llevant, no havia de menester més paraules que els testimonis directes de les dones maltractades. La pluja va semblar amenaçar el final de l’acte, però es va mostrar clement i finalment es pogueren fer i llegir tots els parlaments i actuacions preparats. Diferents regidors de l’Ajuntament varen ser presents a ambdós actes.

Back To Top
Search