skip to Main Content

Esport confinat: com viuen les persones aficionades a l’esport aquesta quarantena?

Parlam amb quatre esportistes sobre com s’han adaptat a la nova situació, quines rutines d’exercici segueixen i quines són les projeccions de futur amb moltes competicions ajornades o cancel·lades.

“No m’estic castigant molt, simplement estic entrenant per mantenir el pes”

Roudaina Lamtiri és campiona júnior de Balears de judo a la categoria de -70 quilos. Lamitri explica que ara mateix és complicat seguir la rutina d’entrenaments que feia, quan podia anar a classe dos dies per setmana per entrenar unes cinc hores setmanals.
“L’exercici ara és molt més suau i depèn més del que cadascú vol i pot fer” diu la judoka. En el seu cas, explica que s’ho ha pres d’una manera molt tranquil·la: “No m’estic castigant molt, simplement estic entrenant per mantenir el pes” afirma la jove esportista. D’aquesta manera, Roudaina explica que bàsicament fa exercicis de manteniment de la forma física: “Faig resistència aeròbica amb la cinta de córrer, entre mitja i una hora i també tenc una rutina diària d’exercicis de força” diu Lamitri però afegeix que els exercicis més tècnics no els pot treballar per manca d’espai. Pel que fa a les competicions, Lamitri explica que s’havia de celebrar la competició del Renshinkan però que segurament s’haurà de cancel·lar.

“Cada setmana ens envien entrenaments per mantenir la forma física”

Natàlia Binimelis és jugadora de vòlei al CIDE en la categoria de Superlliga 2 i està també al Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears. “Allà estava acostumada al gimnàs i als entrenaments diaris en pista i aquí no dispòs de res d’això: hem passat de fer sessions d’exercici matins i capvespres a fer el que podem des de casa” diu Binimelis. Això sí, “cada setmana ens envien entrenaments per mantenir la forma física però no per millorar-la” explica l’esportista. Així mateix, diu que també fa “exercicis tècnics per no perdre el contacte amb la pilota” mentre afirma que “al principi em va anar bé per descansar però ara ja ho enyor”. D’altra banda, explica que a nivell competitiu, Binimelis explica que “tots els partits de Superlliga 2 estan cancel·lats i també la fase d’ascens a Superlliga 1 que s’havia de fer a Canàries”. Afegeix també que a nivell juvenil tenia el campionat de Balears “però també l’han cancel·lat”. Pel que fa al campionat d’Espanya “de moment encara no se sap si es farà durant l’estiu o al setembre però no ho crec”. Així mateix, també tenia una concentració amb la selecció espanyola de Vòlei Platja per participar en un campionat europeu però tot plegat també està cancel·lat.

 

“No puc fer exercicis muntant perquè els cavalls no perdin la forma física”

Rocío Cerdá és genet en disciplina de salt i professora al Club Hípic Hort d’en Mola. La seva rutina era d’entrenaments diaris: al matí feia entrenaments personals amb els cavalls i a les tardes donava classes i que ara tota la seva activitat està completament aturada. “El confinament m’ha afectat molt perquè no puc muntar” diu Cerdá. Un dels elements més perjudicials per ella és el fet que no es pot entrenar amb els cavalls i estan perdent la forma física: “Puc fer alguns exercicis de peu a terra, com passejar els cavalls amb una corda llarga fent cercles” explica Cerdá però afegeix que “tot i que és un treball incial molt bo pels animals, no és el mateix que hauria d’estar fent: no puc fer exercicis muntant perquè els cavalls no perdin la forma física i això devalua molt el cavall” afirma Cerdá. Així mateix explica que a nivell personal, ella pot fer algun exercici per mantenir la forma física però la majoria del temps ha d’estar a les quadres per cuidar i alimentar els cavalls.
Pel que fa a les competicions, Rocío explica que la temporada s’havia d’iniciar just el cap de setmana que va començar el confinament i que ara mateix encara no sap si tot el calendari de competicions es podrà adaptar quan l’activitat es pugui reprendre. “La temporada normalment el mes de març i s’allarga fins a l’octubre i els mesos anteriors són per fer la preparació física i tècnica dels cavalls: ara haurem de tornar a posar els animals en forma després del confinament abans de reprendre els entrenaments habituals” diu Cerdá.

“Un dels objectius era aconseguir podi en el campionat d’Espanya de 400 metres tanques”

Joan Ros fa atletisme amb el Club Atletisme Manacor en l’estil de 400 metres llisos i 400 metres tanques i també és la persona que ha de córrer la cursa de l’home contra el cavall. Ros estava entrenant sis dies a la setmana, la majoria d’ells a pista: “Sobretot feia sèries curtes de velocitat i ara no puc fer de tot això”. En aquest sentit, explica que el fet d’estar tancat a casa i “haver de fer l’entrenament al balcó o a la sala és un desastre”.
Així i tot, Ros explica que s’ha adaptat com a pogut: “Com que tenc una bicicleta a casa, he trobat un corró de segona mà i estic fent alguna sèrie sobre la bicicleta però, evidentment, no és el mateix tipus d’entrenament” diu l’atleta. Així mateix, Ros explica que l’entrenador del club fa algunes classes amb ells i els envia entrenaments per fer a casa.
Pel que fa a les competicions que s’havien d’iniciar en els pròxims mesos, Ros explica que “un dels objectius era aconseguir podi en el campionat d’Espanya de 400 metres de tanca” que s’havia de celebrar durant el mes de juliol a Màlaga. “De moment no tenim cap notícia de què s’hagi anul·lat o ajornat però nosaltres ja no hi comptam perquè totes les competicions s’estan anul·lant”. A més, explica que, en cas que es faci, tot i que la seva preparació no serà l’adequada, “la de la resta de competidors tampoc ho serà perquè tothom viu la mateixa situació”.
Pel que fa a la cursa de l’home contra el cavall que s’havia de fer el 25 d’abril, Ros explica que “de moment està ajornat i no podem posar nova data però tot d’una que es pugui, ho farem perquè volem que sigui un dels primers esdeveniments que la gent pugui gaudir”.

Back To Top
Search