skip to Main Content

Tendència a la baixa: Manacor registra 14 casos positius per coronavirus

Tot i haver-hi un petit repunt durant la jornada de dimecres, passant de 12 a 15 pacients ingressats, la tendència al llarg de tota la setmana ha estat la reducció progressiva dels casos. Així mateix, l’Hospital de Manacor ha engegat diferents iniciatives: un vídeo realitzat pels professionals sanitaris de la tercera planta,i dues iniciatives per contactar amb els pacients amb Covid: l’enviament de cartes i també una cadena de missatges de WhatsApp.

La corba, lentament, baixa a Manacor. Tot i que les darreres informacions de l’Hospital del dimecres apuntaven un petit repunt de pacients, arribant a les 15 persones infectades, 5 d’elles a l’UCI; la tendència al llarg de la setmana ha estat d’un descens progressiu. De fet, durant la jornada de dilluns es donaren 4 altes, reduint el nombre de pacients a la 12. Actualment hi ha 14 persones ingressades per coronavirus a Manacor, 5 d’elles a l’UCI.

Així mateix, l’Hospital de Manacor ha posat en marxa diverses iniciatives per fer més l’estada dels pacients ingressats una mica més agradable. En primer lloc, la campanya de missives per enviar ànims als pacients amb la Covid-19, que es poden enviar a través del correu electrònic cartapacientcovid@hmanacor.org.

D’altra banda, també s’ha engegat la campanya “El poder d’un somriure”, una iniciativa de cadena de missatges de WhatsApp per tal d’animar els pacients i en la qual ja hi han participat Miquel Fullana de Pometes Teatre, l’esportista Elena Gómez, el cantant Tomeu Penya o l’actor Agustín El Casta. Qualsevol persona que ho vulgui, pot participar enviant un missatge de WhatsApp al telèfon 609127743.

Finalment, l’Hospital de Manacor ha difós un vídeo que han fet els professionals sanitaris de la tercera planta, destinada als pacients ingressats per coronavirus, on canten i ballen al ritme de Resistiré, la cançó que sembla haver-se convertit en l’himne d’aquestes darreres setmanes.

Pel que fa al seguiment dels casos a escala Balear, el comunicat d’avui de la Conselleria de Salut i Consum informava de 596 casos positius actius per coronavirus i 134 morts.
En el desglossament per illes, a Mallorca hi ha 351 persones hospitalitzades de les quals 59 es troben a l’UCI. A més, hi ha 610 persones més que reben atenció per part de les Unitats Volants d’Atenció a la Covid-19. A Menorca es registren 9 persones hospitalitzades, 5 d’elles a l’UCI i 18 persones més estan sota seguiment per les Unitats Volants. A Eivissa hi ha 42 persones hospitalitzades, 11 d’elles a l’UCI i 24 persones més reben l’atenció de les unitats especials entre Eivissa i Formentera.

Finalment, el Ministeri de Sanitat informa que hi ha 300 casos positius entre els professionals sanitaris, suma que suposa el 18 % del total dels casos acumulats a totes les Illes. D’aquests, actualment n’hi ha 150 que són positius actius, és a dir l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. A més, un total de 238 sanitaris més estan en vigilància activa.

Back To Top
×Close search
Search