skip to Main Content

Esquerra Unida s’integra finalment dins la llista d’Unides Podem a Manacor amb Miquel Servera Ginard de tres

L’assemblea d’EU Manacor ha aprovat presentar-se conjuntament amb Podem a les pròximes eleccions locals baix la marca Unides Podem.
Així mateix, va escollir Miquel Servera Ginard com a candidat d’EU a les llistes electorals conjuntes. Estudiant d’Història a la UIB i jugador de futbol a l’Atlètic Montuïri ha manifestat apostar per l’esport base com a element cohesionador i dret bàsic per a la ciutadania. “He decidit donar la passa i participar en aquestes eleccions. És una manera en positiu de conscienciar i donar veu a les inquietuds del conjunt de joves de Manacor” va expressar poc després de la seva elecció.

Morell no va a la llista a l’Ajuntament de Manacor
Pot cridar l’atenció que Xavier Morell, militant històric d’Esquerra Unida no sigui present a la candidatura que uneix el seu partit amb Podem. La qüestió és però que Morell és presenta com a suplent al Senat dins la llista d’Unides Podem – Veus Progressistes. Per això Morell ha escrit un article que podeu llegir complet tot seguit:

 

No és temps de desídia. Perquè he decidit presentar-me com a candidat al Senat d’IU en la coalició Unides Podem Veus Progressistes.

La versió curta és perquè crec que és necessari un acord electoral del bloc d’esquerres en el moment tan delicat que estem vivint i més tenint en compte com ens perjudica un sistema electoral injust i desproporcionat pel qual al PP un diputat li costa uns 40.000 vots i a IU gairebé mig milió.

Gràcies per endavant si llegiràs la versió una mica més llarga. Aquesta coalició al Senat per Mallorca és una aposta conjunta de gents d’Esquerra Republicana, Esquerra Unida, MES per Mallorca i Podemos. En aquesta casa (IU) sempre s’ha apostat per tota mena de confluències, aliances i acords que permetessin dur a terme, dins de la correlació de forces de cada moment, polítiques progressistes i de millora de les condicions de vida de la classe treballadora. Les que millor han funcionat, les que de debò sumen, són les basades en la generositat, l’altitud de mires i procurar que totes les parts se sentin integrades i representades. I estic convençut que aquesta funcionarà. Aprofit l’ocasió per a enviar ànims a les i els camarades que han decidit presentar-se pel seu compte.

Però ja n’hi ha prou de parlar de temes interns. No és que vengui la dreta (que mai va marxar) encara que sí que tenim enfront a una de les seves pitjors cares. Una vella coneguda dels militants més veterans. Que ve a crispar i a arrasar anys de convivència i avanços socials. La que, independentment dels resultats electorals, contamina el discurs de les altres dretes. La del “¡¡¡a por ellos!!!”. I aquests ells, som nosaltres, la majoria social que no encaixa en la seva estreta i asfixiant visió de país. La majoria que podem aturar-los els peus en les institucions si el 28 d’abril acudim en massa a les urnes.

Així que vaig decidir aportar el meu granet d’arena, donar la cara i ser el candidat que proposa Esquerra Unida – Izquierda Unida al Senat per Mallorca en la coalició electoral Unides Podem Veus Progressistes. No solament com a dic de contenció, sinó també sobre la base d’un programa de mínims de progrés social. Alguns exemples? La devolució del rescat bancari amb diners públics, la universalització de l’etapa infantil de zero a tres anys (les escoletes que diem aquí), la creació de 100.000 llocs de treball no precaritzats i mesures que erradiquin d’una vegada la bretxa salarial de gènere o una llei abolicionista de la prostitució, per una vida digna i lliure d’explotació sexual i laboral. Xavier Morell Sansó

Back To Top
Search