skip to Main Content

Francesc Grimalt, Alberto Ramos, Juli Capilla i Jordi Ortiz, guanyadors dels Premis Ciutat de Manacor

Avui dematí, i de manera confinada i virtual, s’han donat a conèixer els guanyadors dels Premis Ciutat de Manacor.

En la modalitat de teatre, el jurat, format per Bartomeu Amengual, Neus Nadal i Antoni-Lluís Reyes, ha decidit concedir el premi Jaume Vidal i Alcover de Teatre a Alberto Ramos Barranco, per l’obra Goyo, “on s’aborden els conflictes familiars des d’un punt de vista original, fresc i divertit”, També en destaquen “l’estructura i el llenguatge clar i precís”. Redactor de continguts audiovisuals per a Mediapro, guions de la sèrie d’instagram Minut feliç, entre d’altres produccions, Alberto Ramos Barranco va néixer a Barcelona l’any 1976.

En la modalitat d’assaig, el jurat, format per Damià Pons, Carles Cabrera i Jaume Claret ha decidit enguany premiar amb el premi Antoni Maria Alcover una recerca titulada Sobre els talaiots, obra del manacorí Francesc Grimalt Vigo. En destaquen “la contextualització històrica i la bona escriptura, articulació i il·lustració”. Francesc Grimalt és enginyer i després d’anys construint carreteres ara fa feina a la SAM, l’empresa que es cuida, entre d’altres, de les aigües de Manacor.

En la modalitat de poesia, el jurat compost per Begoña Méndez, Antoni Xumet i Antoni Riera, ha decidit que el valencià Juli Capilla sigui el guanyador del premi Miquel Àngel Riera, per l’obra La casa buida, una reflexió catàrtica sobre el dol i l’absència. Capilla, nat a València el 1970, és traductor i ha guanyat nombrosos premis literaris amb altres creacions poètiques.

En la modalitat de novel·la, el jurat compost per per Àngels Fitó, Pere Antoni Pons i Jaume Capó, han decidit atorgar el premi Maria Antònia Oliver a una novel·la de ciència ficció, obra de Jordi Ortiz i Casas. Ortiz és un autor consagrat dins el panorama literari català, amb premis de prestigi per obres seves anteriors.

 

Back To Top
Search