Skip to content

Gabriel Veny, de Manacor Comarcal, ha estat qui més s’ha aproximat al resultat final de les eleccions a Manacor

Tot i que la majoria de periodistes auguraven una victòria de MÉS-Esquerra no n’hi hagué cap que preveiés que pujaria en vots i regidors

Més difícil que una quiniela futbolística. El pronòstic dels resultats electorals a Manacor és una patata calenta, una bolla endimoniada, un foc incombustible. Cap dels 12 periodistes que la revista Perlas y Cuevas va enquestar perquè donassin un resultat no ha encertat en el seu pronòstic. Però com que l’experiència és un grau, qui més bé va saber llegir com anirien els comicis locals a Manacor ha estat Gabriel Veny, de la revista Manacor Comarcal. El director emèrit només va errar d’un regidor, en preveure que MÉS-Esquerra en trauria cinc i el PSOE també 5. Trasvasant aquest sol regidor de diferència, Veny hauria encertat de ple el resultat.

Cal recordar que si trèiem la mitjana dels pronòstics fets pels periodistes, ningú augurava la pujada de MÉS-Esquerra, per al qual preveien una lleugera baixada. (4,25). Sí que hi havia unanimitat quant a l’ascens socialista (4,08) i també pel que fa la descens, per bé que no tan pronunciat com ha estat finalment, per al PI (3,83). Tampoc no preveien, els periodistes, que el PP aguantaria tan bé el tipus (3,33), quan finalment ha aconseguit mantenir els quatre regidors. Preveien també el patiment d’AIPC per mantenir el tercer regidor (2,75), que salvaren quan ja hi havia més del 90 per cent escrutat. I no es pensaven que podem passaria tanta pena per mantenir la cadira de Carles Grimalt (1,75), a qui gairebé li donaven dos regidors. S’erraren també a l’hora de valorar la força de Vox (0,41), quan va estar a punt de treure regidor, i de C’s (0,58), que quedà molt lluny de les expectatives.

Els polítics
Demànarem també en les nostres entrevistes electorals als candidats que ens fessin la seva previsió. Com és obvi, tots inflaren els resultats cap a la seva banda, fet que els feia perdre objectivitat en les seves messions. Els qui han quedat més a prop d’endevinar el que ha fet el seu partit han estat Miquel Oliver (digué 7 i en tragueren 6), Núria Hinojosa (digué 5 i en tragueren 4) i Joan Gomila (digué 4 i en tragueren 3).

Ningú, però, va fer tan a prop com Gabriel Veny a endevinar la quiniela.

Malgrat la manca d’encert general, sí que s’aproximaren a les tendències. Pel que fa a MÉS-Esquerra, en preveieren la victòria (4,7) però lluny dels sis que obtingué finalment. El PSOE (3,8), s’aproximava molt al resultat final obtingut. No saberen veure el bon resultat del PP (3,3). I tampoc el fracàs del PI (4,2). Ni les penúries d’Unides Podem (1,7) Però sí el passar pena d’AIPC (2,7). Preveieren tots, això sí, que Vox tendria més bon resultat que Ciutadans, per bé que cap dels dos obtendrien representació.

Back To Top
Search