Skip to content

NOTÍCIA

Gelat de llimona

PUBLICITAT

La llimona és la fruita de la llimonera. És un cítric que va arribar aquí aproximadament sobre el segle X. Segurament varen ser els àrabs que el van importar a tota la Mediterrània des d’una localització no massa clara, entre Birmània i la Xina. Allà ja el coneixien des de molt abans. L’arbre té unes espines que poden competir perfectament amb les del roser, i diria i tot que són més perilloses!

La llimona té multitud d’usos medicinals pel seu poder antibiòtic, l’alt nivell de vitamina C, és diürètica i depurativa… Una meravella, vaja. I a més té bon gust, això li fa agafar punts.

En el seu ús culinari realment tant serveix per dolços com per salats. És un ingredient comodí en molts de plats, és molt versàtil. Fins i tot les fulles serveixen per cuinar.

Els gelats són una bona opció a l’hora de fer-nos passar la calor, i si és de llimona encara fa la sensació que és més fresquet, no trobau?

 

Ingredients:

· 400 g de sucre

· 250 ml d’aigua

· 1 l de llet

· El suc de 3 o 4 llimones

· La pell ratllada d’una llimona

Passa a passa:

1- Posam l’aigua i el sucre al foc fins que el sucre es dissolgui completament. Esperam que es refredi completament.

2- Un cop fred l’almívar afegim el suc de llimona, la llet i la pell ratllada de llimona i mesclam bé.

3- Ho posam en algun motlle que puguem posar en el congelador. Passada mitja hora treim el motlle i mesclam una altra vegada. Repetim això fins que el gelat agafi prou cos i deixam acabar de congelar.

El podeu servir en estar gelat talment en un tassó o en una panereta de neula. Amb una miqueta de xocolata pel damunt també és boníssim.

Back To Top
Search