skip to Main Content

“En el golf guanya qui millor sap fallar”

[pullquote] Antoni Ferrer Mercant, va néixer a Manacor l’any 1991 i fa gairebé quatre anys que es dedica professionalment al golf
[/pullquote]

 

Quan començares a jugar a golf i per què vares triar aquest esport?
Jo vaig començar a jugar de molt petit, devia tenir devers cinc o sis anys i hi vaig començar a jugar perquè mon pare i el meu germà gran hi jugaven, i la meva germana també.

On t’has format com a jugador?
Al Club de Golf Son Servera, el de la Costa dels Pins, a Mallorca és el club que més jugadors bons treu, té la millor escola infantil de Mallorca. El club té 700 socis.

Quina és la salut del golf a Mallorca? Hi ha molta gent que hi juga? I que competeix?
A Mallorca hi ha devers vint-i-cinc clubs, existeix també la Federació Balear de Golf, i tothom que vulgui competir, també a nivell amateur, ha d’estar federat. Actualment hi ha 7254 fitxes federatives. Que competeixin a nivell professional, en canvi, només som jo i dues al·lotes: Núria Iturrioz i Luna Sobrón, que precisament ara són a Austràlia a competir. A banda d’això, llavors hi ha els turistes que puguin venir aquí a jugar, el golf a Mallorca mou molts de doblers.

Quines modalitats hi ha en el golf, les pots explicar una mica?
El golf bàsicament és un esport individual. Jo la setmana passada vaig jugar uns dobles, però és l’únic que jug. Els tornejos professionals solen durar quatre dies, de dijous a diumenge i hi participen devers 130 jugadors. El dijous i divendres juga tothom i els caps de setmana, els 65 primers. Els altres s’eliminen. Si no arribes al dissabte, econòmicament no guanyes res, tots els que hi arriben, guanyen qualque cosa. El primer s’endú un 17% dels doblers que hi hagi i després el percentatge va baixant segons l’ordre de classificació. Al món dels amateurs hi ha moltes modalitats.

Quines són les gestes més importants que has assolit al llarg de la teva carrera?
He fet campió de Balears en totes les categories, subcampió d’Espanya sub-18, i llavors el premi més important, va ser un campionat d’argentina, l’any 2013 que era un dels més importants, un del que donava més punts quan jo era amateur. També he fet campió de vàries proves del Circuit Nacional.

I ara t’hi dediques professionalment
Sí. Jo havia jugat a nivell amateur fins al 2014, tot i que com a amateur ja havia participat a qualque prova professional. Aquell any vaig sentir que estava bé per fer el bot. Vaig començar amb el circuit Alpstour, a mitjan temporada, l’any següent ja el vaig jugar sencer i vaig quedar 6è. Aleshores vaig decidir anar a l’escola classificatòria de l’Asian Tour, em vaig classificar i l’any següent vaig poder jugar tot l’any el Circuit Asiàtic, això era el 2016. L’any següent no em vaig poder classificar, el 2017 no va ser tan bo com l’anterior, vaig tenir problemes d’esquena, i vaig canviar l’entrenador i el swing.
Enguany jugaré pràcticament el circuit Nacional amb la intenció de classificar-me per l’European Tour.

Quines virtuts ha de tenir un bon jugador de golf?
Ha de ser molt competitiu, i molt optimista, perquè és un esport d’errades, i s’han de saber assumir. Guanya qui menys falla i qui millor sap fallar, en aquest esport.
Ha arribat un punt en què tothom sap pegar bé a la bolla i fer 270 metres de vol, amb el material tan bo que hi ha avui en dia, s’imposa qui està millor mentalment i qui té la sang més freda.

Com és el teu entrenament?
Cada dia arrib al camp a les 9.00 h del dematí i entrén fins a les 13.00 h, sempre din allà, i a les 14.45 torn entrenar fins a les 17.30. Després, de 18.00 a 19.30 faig físic. Quan estic aquí cada dia faig això.

A quina edat sol esser la plenitud d’un jugador de golf?
Avui en dia diuen que a trenta o trenta-tres anys, quan el professional ja és madur, i té experiència. El golf no és com el futbol, que si no destaques als vint anys ja no tens res a fer.

I a quina edat se solen retirar? Amb el temps perd facultats un golfista?
Depèn, hi ha gent de cinquanta anys que pot competir amb els més joves a un nivell alt. Tu pots tenir l’edat que vulguis i jugar a primera divisió. Ara bé, hi ha circuits per la gent a partir de la cinquantena d’anys, per exemple l’European Senior Tour.

Pateix lesions un golfista?
Si es queixen és normalment per l’esquena, era el que em va passar a mi, que feia el moviment una mica forçat.

És un esport car o això és un tòpic?
Era, car; ara, així com està, a Espanya, s’ha fet més accessible, i això ha esdevingut un tòpic, ja. Avui en dia els camps de golf ho faciliten molt, amb abonaments, descomptes, etc.

Back To Top
Search