skip to Main Content

Gran paper dels jugadors del Club Scrabble Manacor al VII Mundial d’Scrabble en Català

La participació manacorina al VII Mundial d’Scrabble en Català no ha pogut ser més exitosa. De fet, la delegació de vuit jugadors desplaçada fins a Barcelona per disputar aquest esdeveniment biennal ha tornat cap a casa amb dos trofeus.

D’una banda, Antoni Riera va resultar ser el jugador revelació de la primera jornada, amb victòries de mèrit davant el bicampió Joan Ramon Manchado o l’actual número u del rànquing del Barruf, Anna Maria Genís. No debades, Riera acabà líder invicte la primera jornada i amb totes les opcions intactes, fins i tot, de tocar podi. Però la segona jornada, en un campionat a deu rondes, és un autèntic tour de force, una prova de foc, una costa llargaruda, constant i sense fi, on no hi ha rosts petits, sinó capamuntes salvatges que no permeten tornar alè. Riera caigué de forma consecutiva davant Ernest Teniente, Josep Maria Martí i Marc Vigo. I només pogué maquillar el resultat final davant el veterà Antonio Arcas. El parcial de 7-3 li permetè acabar a la desena posició com a primer jugador que partia d’inici amb un Barruf inferior a 1.200 punts. Tingué, per tant, Antoni Riera, premi.

 

També en tingué Joan Llodrà. El Regidor Republicà va fer una competició molt regular i anà de menys a més. Si dissabte havia guanyat la meitat de partides disputades, diumenge només en perdé una, davant el molinenc Albert Rodríguez. Precisament Llodrà hagué de disputar-se el guardó de millor debutant davant el paisà Joan Pascual, que després d’un bon dissabte, acusà la pressió de diumenge i acabà caient a la classificació fins a la 28a posició, més avall, fins i tot, que Mateu Matas, Xurí. El glosador tot i haver disputat només set de les deu partides previstes, acabà el mundial amb cinc victòries en 25a posició. Maribel Servera, en les mateixes circumstàncies que Xurí, acabà amb tres victòries a la 51a posició.

Lina Riera i Aina Garcia clausuraren el seu periple mundialista amb quatre victòries a la 44a i 45a posicions respectivament. La porrerenca Magdalena Morell, adscrita també a les competicions del Club Scrabble Manacor, acabà a la 64a posició, amb dues victòries.

Marc Vigo, tricampió
Curiosament els tres jugadors que feren podi varen ser finalment els tres únics que fins ara han assolit el ceptre mundial en les sis edicions anteriors. De fet, Marc Vigo s’ha emportat els tres darrers mundials. Segon va ser Joan Ramon Manchado i tercer, Miquel Sesé.

Ara Manacor, després de l’èxit al mundial, tant en participació com en resultats, es postula com a ferma candidata a ser la seu per al mundial que es disputarà el 2018.

Back To Top
Search