Skip to content

Gran repercussió mediàtica arran de la carta de Rafel Nadal

Tot i que la carta només es va enviar a tres publicacions manacorines, diversos mitjans estatals s’han fet ressò de la carta i les declaracions que el batle, Miquel Oliver, va fer en una entrevista per la publicació El Confidencial. A més, diversos partits també han dut la polèmica al pla polític amb la creació del hashtag #YoConRafa.

Tot i que la carta de Rafel Nadal només es va enviar a tres mitjans manacorins, el document ha corregut com la pólvora. A més, diversos mitjans estatals, no només s’han fet ressò de la missiva sinó que també han criticat durament el batle de Manacor, Miquel Oliver. Diversos periodistes esportius, polítics i seguidors del tenista també han afirmat per xarxes que la crítica del batle Oliver sobre “l’urbanisme a la carta” neix del simple fet que Nadal se sent espanyol i en fa bandera. De fet, fou el Partit Popular l’encarregat d’encetar la politització de tot plegat amb una campanya a les xarxes socials per donar suport al tenista amb l’etiqueta #YoConRafa. Per exemple, el perfil oficial dels populars a les Balears publicava: “Qüestionar la manacorinitat de Rafel Nadal i el seu compromís amb Mallorca com ha fet el batle independentista de Manacor és, a més de fals, una demostració més de fins on pot arribar l’obsessió del nacionalisme per senyalar qui no pensa com ells”. A més, des de Ciutadans també s’han sumat a la campanya amb diverses piulades d’alguns dels seus líders i un comunicat oficial del grup parlamentari A més, Miquel Oliver va acceptar diverses entrevistes radiofòniques amb cadenes com Onda Cero i la COPE, que no només no varen rebaixar la tensió sinó que posaren més llenya al foc de la polèmica. Oliver explicà que en les seves declaracions es referia a l’empresa privada i no a Rafel Nadal, a qui afirmà admirar com a persona i esportista, i intentà plantejar el debat sobre la llei que modifica els usos de la Rafa Nadal Academy o l’impagament de les taxes municipals. Els periodistes, li demanaren, directament, si era independentista.

Miquel Oliver, atacat

“Els mitjans sabien perfectament al que anaven” afirma el batle, Miquel Oliver mentre afegeix que “s’han mesclat ous amb caragols i s’ha desvirtuat el tema”. A més, explica que està convençut que Rafel Nadal “tampoc es deu sentir còmode mentre s’utilitza la seva imatge per fer bandera del nacionalisme espanyol” i recorda que Nadal sempre ha intentat ser neutral en qüestions polítiques i “fins i tot va participar en la campanya d’un cafè per la llengua de l’OCB o al lipdub de Manacor”. Oliver afirma que encara no ha parlat amb ell ni amb ningú de la família però no descarta fer-ho quan tot es refredi. A més, explica que els darrers dies ha rebut insults, atacs i amenaces. “Respect les opinions de tothom però també agraesc que respectin les meves i poder tenir la llibertat de pensar el que vulgui, sense que això sigui condicionant de res ni motiu per insultar una persona” diu el batle.

Back To Top
Search