Skip to content

Graven un videoclip al cine Goya

La sala va obrir les portes a un reduït grup de persones les passades festes de Pasqua en un acte privat organitzat pel col·lectiu Neura. La finalitat era donar una segona vida al local i enregistrar el TFG de Joan Galmés, estudiant de Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona.

El cinema Goya va reobrir les portes el passat dijous 14 d’abril. El col·lectiu Neura havia organitzat un acte privat amb una triple finalitat. Una era la gravació del Treball Final de Grau del manacorí Joan Galmés, estudiant de Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona. La segona, donar vida a espais tancats com aquesta sal. I la tercera, mirar el documental sobre Miquel Serra ‘Els ulls s’aturen de créixer’.

Per poder entendre millor el què va passar a l’interior del Goya és necessari, però, entendre quina és la voluntat de Neura i la relació que té amb el TFG de Galmés. De fet, és ell mateix qui explica que “van lligats de la mà en el sentit que tenen els mateixos objectius”. Aquests, diu, són “fomentar la cultura de Mallorca i de les Balears, sobretot la musical” i “fomentar la rehabilitació d’espais que es troben abandonats per desenvolupar activitats artístiques”.

De fet, ja fa més d’un any que el projecte està en marxa. Fa un any i mig varen gravar a la sala de cinema tres cançons del grup Roig. Ara, les varen projectar i varen convidar un grapat de persones perquè ho vessin, fessin de públic i així poder gravar un videoclip. “Jo, des de la pantalla, vaig gravar el públic com si fos al concert en viu, pareixia de veres”, afirma Galmés.
Reconeix que el Goya “no està fet per concerts, encara que sonarien molt bé”. Ara bé, “així va anar millor perquè vàrem poder masteritzar el so”.

Una vegada la jornada finalitzada i l’experiència assumida, l’estudiant d’audiovisual explica que va ser un moment “preciós”. No només per donar utilitat a un espai que un temps passat va tenir molta vida i que ara està tancat, sinó perquè tota la gent que hi havia allà era de Manacor.

Capítol pilot

Quan arribi el juny presentarà el TFG. Després, si tot va bé, el farà públic. De fet, l’estudiant de Comunicació Audiovisual explica que la seva idea “és dur-lo a concursos” i que serveixi “com a capítol pilot”. Comenta que està pensat perquè serveixi de model i “fer-ne a altres espais amb diferents artistes”. Una manera, assegura, que també permetrà a Neura continuar amb els seus actes.
L’objectiu seria que es rehabilitàs el Goya, però es necessita una gran inversió. I és que, afirma Galmés, la propietària va estar encantada que organitzassin un esdeveniment com aquest. Ara bé, hi ha més espais que es podrien rehabilitar al municipi, com ara l’antic bingo o fàbriques abandonades. La idea seria que es rehabilitassin per fer sales d’exposicions, concerts i actes culturals.

Back To Top
Search