skip to Main Content

“Hem après moltes coses i ha estat un projecte que ens ha motivat molt”

Rubén Aguiló (Artà, 2005) és estudiant de 4t d’ESO a l’IES Llorenç Garcias i Font i juntament amb el seu company, Jaume Mora han creat la pàgina web ongs.cat. Parlam amb ell sobre aquest projecte.

Com sorgeix aquesta iniciativa?
Tot comença a les classes de tecnologia quan uns alumnes de tercer van proposar al professor que l’institut s’apunti a la iniciativa de websalpunt.cat, un concurs de creació de llocs web. Em vaig ajuntar amb el Jaume i vàrem estar xerrant de fer una pàgina realment treballada i que pogués tenir opcions de guanyar el concurs. A partir d’aquí vam fer una pluja d’idees per treure idees.

I què us va sortir en aquesta pluja?
Primer de tot la paraula dinàmic, és a dir que la pàgina web havia de ser dinàmica. Després també vam pensar en un comparador, que la pàgina servís per comparar, com pugui ser TripAdvisor, per exemple. Amb tot això va venir la idea de comparar diferents ONG, ens va semblar una proposta original i ens vàrem posar mans a l’obra. El nostre objectiu és promoure els ODS, els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU, que és un dels requisits per formar part del concurs. A més d’insistir en entitats que tothom coneix també volem donar veu a organitzacions que són menys conegudes, com per exemple Malària 40.

Quines opcions té el comparador?
L’usuari pot triar diferents criteris com per exemple cercar per nom, per ubicació o per diferents categories com per exemple organitzacions dedicades a alimentació, educació, medi ambient, etcètera.

Quin temps de feina heu invertit? Com ho heu fet per crear aquesta pàgina web?
El concurs té uns quants anys però el nostre projecte va començar cap a finals del primer trimestre o principi del segon. Per crear-la hem utilitzat WordPress i alguna plantilla i ens hem connectat un parell de dies a la setmana abans d’anar a dormir per construir la pàgina. Hem après moltes coses i ha estat un projecte que ens ha motivat molt. La curiositat ens ha dut a fer la pàgina així com està ara.

Quantes entitats teniu a la web?
Ara tenim unes vuit i hem enviat correus a gairebé una trentena. Ara hem de trobar nous mètodes per posar-nos en contacte amb altres entitats. Crec que en acabar el confinament en tendrem més.

I llavors heu presentat la pàgina al concurs de websalpunt.cat, no?
Sí, el 26 de març es va obrir el període de votacions i va ser quan vam estrenar oficialment la pàgina web. El període de votacions es va acabar el dia 6 d’abril. Hem quedat setens amb 300 vots i ara estam pendents del resultat de categoria. El jurat tria tres finalistes en diferents categories com per exemple millor web d’ESO, Primària o Batxillerat, millor app del concurs, etcètera. Ara amb la situació de confinament està tot aturat i encara estam pendents de saber si hem quedat finalistes.

Back To Top
Search