skip to Main Content

“Hem decidit morir-nos perquè hem vist que la nostra demència ja no és juvenil”

“Però ara sí ha arribat l’hora de celebrar la fita de les 10 edicions d’Octubre punk (la truja que ho parí tot) i Sobrassada de peix. Un aniversari que ens servirà per expirar, ja que després de tanta angoixa ens hem mirat al mirall i hem corroborat que a la cotna i a les escates hi han sortit moltes rues que ens indiquen que la nostra demència ja no és juvenil”. Així s’expressen els organitzadors de Sobrassada de Peix, l’esdeveniment més punk de la vida cultural manacorina. Hem dit cultural, però volíem dir contracultural. El 2019 no tengueren espai. I el 2020 i el 2021 hi ha hagut la Covid. “La Covid va matar molta de gent i a nosaltres també”, diu Toni Pallicer un dels organitzadors. “Feia anys que ho intentàvem i ho havíem de deixar estar cada vegada, i per celebrar una cosa de mala manera i sense poder despertar totes les passions, ho aparcàvem. Esperàrem, però l’espera ha estat tan feixuga que ha arribat a ser una agonia”, confirma Pallicer.

Hi haurà un espai per a la contracultura a Manacor a partir d’ara? Pallicer i els organitzadors de Sobrassada de Peix tenen esperança que sí: “Sempre hi ha cosetes, i la joventut sempre aporta aquest toc de diferència i de contestació. Esperarem a veure què passa. La il·lusió la tenim. I nosaltres en part ens retiram per això, perquè no voldríem esser redundants”. No ho pot ser, redundant, la contracultura.

Pallicer espera que divendres “hi hagi festa grossa”, mentre ens assegura que “l’exposició de les pepes és un èxit perquè s’hi ha presentat moltíssima de gent”.

El primer dels actes de Sobrassada de Peix serà divendres dia 20 de maig a Can Lliro (C/Joan Lliteres. Manacor). A les 19:45 hi haurà l’obertura de portes que servirà perquè “els feligresos puguin contemplar l’exposició de la cartelleria de les 10 edicions del festival, així com el muntatge Pepa Project que decorarà l’escenari. En aquest muntatge hem comptat amb la participació de molts artistes locals que no han volgut deixar l’oportunitat de transformar i tunejar les pepes”. Després, a les 20:00 hi haurà el pregó i la presentació del llibre «d’Octubre punk a Sobrassada de peix», un CD amb temes de tots els grups que han tocat durant tots aquests anys i un DVD amb tots els curtmetratges de confecció pròpia que han editat. Tot seguit, es projectarà el curtmetratge Aniversari i Obituari. “L’hòstia i la mà ens la donarem a les 21:00 durant el concert de les bandes Desenterradas (after punk des de Palma) i Fornaris (screamo, punk, metal des de Menorca). Finalment, un dj misteriós posarà música fins a les 2:00 per donar punt i final a la concelebració”.
L’altra gran novetat serà la ja pòstuma Fireta de paper de peix, “a la també moribunda plaça de les Verdures”, i en el marc de la Vila del Llibre, que tendrà lloc el pròxim 11 de juny. Durant l’acte, que tendrà lloc el capvespre, a part de les nombroses paradetes de fanzines i paper artesanal, hi haurà presentacions de llibres i un concert musical.

Back To Top
Search