skip to Main Content

“Ens hem sabut entendre i hem seguit la línia marcada”

Quina valoració fas del teu mandat?
La valoració és positiva. Un pacte mai no és fàcil, i més per nosaltres que veníem d’una divisió de partits. La gent era escèptica, però crec que hem sabut prioritzar els interessos dels manacorins. Ens hem sabut entendre, vàrem marcar uns objectius i hem seguit la línia de feina marcada.

Com veus el relleu amb Catalina Riera?
Esper que sigui la continuïtat dels objectius proposats, que el relleu sigui natural. En el fons no hi ha remodelació de l’equip de govern, només els canvis de batle i de tinent de batle; a banda d’això, cadascú segueix amb les funcions que tenia.

Veurem l’aprovació provisional del Pla General dins el termini previst?
Esper que sí, que el puguem aprovar dins la moratòria. Hem tengut molts de problemes per seguir el full de ruta. Hem tengut dimissions per temes personals, per això hem optat per l’externalització, per poder continuar amb la redacció.

Podrem obrir enguany l’edifici dels Sementals?
Vols dir obrir i saber què hem de fer? Nosaltres vàrem apostar per un ús educatiu, vàrem descartar dur allà Serveis Socials, perquè pensam que està millor dins l’Ajuntament. Ara amb la Conselleria hem de veure com ens podem posar d’acord, pareix que és una cosa que tots volem. Però aquest és un dels exemples en què per qüestions tècniques pareix que l’Administració es posa traves a ella mateixa.

Com estan les relacions amb la policia?
Abans de l’estiu vàrem fer la passa definitiva i vàrem arribar a un acord amb el sindicat. Ara mateix hi ha calma. Sí que reconeixem un dels problemes endèmics, que és el de la falta de personal. En aquests moments a Manacor hi hauria d’haver més policies. La nostra intenció és, tot d’una que puguem, ampliar el nombre d’agents.

Què hem de fer amb Cala Varques?
Precisament avui he tengut una reunió amb Francina Armengol i un dels temes que hem tractat ha estat aquest. Li he tornat a explicar el problema i li he entregat una taula competencial. Està clar que hem de fer feina de manera coordinada i que ens hi hem de posar tots. Hem parlat de crear una Comissió per feina conjunta. Em preocupa el tema de la seguretat, dels danys personals, incendis… Ella m’ha plantejat la idea de posar un bus llançadora, però s’hauria d’estudiar. Sigui com sigui, aquest és un dels temes que m’agradaria deixar solucionat abans de partir.

Com veus el tema de la neteja viària?
Perquè la neteja funcioni bé s’han de complir una sèrie de condicions: un bon contracte, que l’empresa el compleixi, i que hi hagi mitjans de control i conseqüències efectives en cas que no compleixi. Actualment a Manacor tenim un mal contracte i una sèrie d’incompliments. Feim un seguiment, però no hi pot haver sancions importants. L’oposició parla de municipalitzar el servei, però jo crec que amb un bon contracte es pot donar un bon servei. Per això ja feim feina amb el nou plec de condicions. A banda de tot el que hem dit fins ara hi ha l’incivisme de la gent, que deixa trastos al carrer, que no recull els excrements de ca… Per això vàrem sol·licitar que els policies poguessin anar de paisà. Amb mitjans i sancions podrem minimitzar aquests problemes.

Back To Top
Search