skip to Main Content

“Hi ha molts d’anys per poder fer festes”

Sergi Miquel Andreu (Sant Llorenç, 1990) va entrar com a regidor socialista a l’Ajuntament de Sant Llorenç després de les darreres eleccions. Llanterner de professió en el negoci de tradició familiar, ara compagina la seva feina a la companyia d’Aigües de Sant Llorenç amb la responsabilitat de regidor dins l’equip de govern. Responsable inicialment de Protecció Civil, Manteniment d’Edificis i Medi Rural, ha assumit també la delegació de Festes d’ençà que Alícia Duran va dimitir del càrrec de regidora per motius laborals.

Havíeu previst per a enguany unes festes normals? Quan decidíreu reduir-les al format actual?
Des de principi d’any jo ja havia començat a fer feina per preparar unes festes normals, amb revetles, la cursa nocturna, la Fira i tots els actes que hi van associats… Així com s’anaven desenvolupant els esdeveniments relacionats amb el coronavirus, nosaltres ens hi adaptàvem com ens indicaven les autoritats. Deu fer un mes que ja hi havia un programa adaptat a la nova situació, amb cinema a la fresca, concerts davant els bars per incentivar el comerç local…

Però…
Sí, però a causa de l’augment de casos de coronavirus, i també perquè tot el Consistori creim que hem de ser responsables i que hi ha molts d’anys per fer festes, ho hem deixat tot reduït a dos actes on-line.

Quins són aquests dos actes?
Un ja s’ha fet. Es tracta d’un reconeixement a tota la gent de Protecció Civil de Sant Llorenç per tota la tasca feta arran del Covid, amb incomptables hores de feina, i de forma altruista. Els estam molt agraïts.

I el segon acte?
És el Granot d’Or, un concurs de curtmetratges, que emetrem en streaming per Youtube. L’organitza l’associació Granots i Sopes i l’Ajuntament cedeix l’Espai 36 i aporta l’equip d’enregistrament i transmissió.

Com es tria el guanyador?
Per votació popular, la gent veurà els vídeos, presentats pels dos presentadors de la gala, que serà a porta tancada, i després podrà votar. Hi haurà premi per als tres millors vídeos, el millor actor i la millor actriu.

El concurs està restringit només a participants llorencins?
No, hi pot acudir tothom, però normalment només s’hi presenta gent llorencina.

Després vendran les festes d’hivern. Nadal, Sant Antoni…
Sí. Però no podem fer cap previsió, davant els canvis que du la pandèmia. Jo faré feina perquè si les coses estan bé es puguin fer unes festes amb la màxima normalitat possible perquè el poble en té moltes ganes.

Back To Top
Search