skip to Main Content

“Hi ha sensació de massificació, però algunes de les imatges que es veuen ara ja les havíem vistes fa vint anys”

Inés Batle és la presidenta de l’Associació Hotelera de sa Coma i Cala Millor. Amb ella valoram com ha anat la temporada turística.

“La temporada d’enguany sembla que iguala la del 2019, però també s’ha de tenir en compte que molts d’establiments obrírem abans, perquè dúiem dos anys bastant fotuts”. Inés Batle, presidenta dels hotelers de Cala Millor i sa Coma explica que el torneig de futbol que tengueren a l’abril, amb 94 equips de tot el món, jugadors i famílies, “ens va suposar un incentiu per poder obrir”. Batle diu, no obstant això, que el maig a Cala Millor “va ser bastant xerec”. I en canvi amb l’entrada del juny varen reviscolar: “I tanta de sort que va ser així, perquè les minves d’ocupació no afecten sols els hotels, sinó tota la cadena de valor”.

La presidenta afirma que “el setembre es presenta bé, amb ocupacions que van entre el 80 i el 90 per cent”, tot i que reconeix que de cada vegada hi ha menys temps de distància “entre la reserva i l’ocupació, cosa que ens dificulta una mica fer una previsió”. Enguany, la mitjana de reserves, superada l’etapa crítica de la Covid-19, ha pujat una mica, “ens movem en una mitjana de set o vuit dies per estada”.

Quan li demanam per la convivència entre el lloguer vacacional i la indústria hotelera, Batle no la veu malament, tot i que denuncia que “tenim una part de vacacional que no és legal i és contra això, que s’hauria de lluitar”. L’empresària calamillorera diu que “no em queix del lloguer vacacional, però també és ver que ha arribat un moment que tothom se’n va a la segona residència i lloga ca seva com a vacacional i això genera situacions per a les quals no estàvem preparats”.

Finalment, Batle reconeix una “sensació de massificació enguany, però que no crec que es doni altres anys vinents. A més, moltes d’imatges de Palma o del Trenc massificats, ja les havíem vistes feia vint anys”. Pel que fa a la desestacionalització, hi ha factors, diu Inés Batle, que no podem controlar ni nosaltres els hotelers ni els governants de Mallorca. No depèn de nosaltres”.

Back To Top
Search