skip to Main Content

Hortènsia, la fi del món en deu minuts

Devers les dotze s’ensenyorí del poble de Manacor, i de la zona costanera del municipi una negror poc habitual. De sobte es girà una ventada. L’aigua de pluja surava dins les regolfades del vent i semblava tornar neu en suspensió, minúscules flòbies que suraven dins un panorama més propi d’ambients romàntics europeus del segle XIX que d’un hivern mallorquí qualsevol.

Així, des del moment de l’inici del temporal fins ben passades les 18:30h, la policia local hagué d’atendre més de 130 incidències.

Volà, per exemple, bona part de la coberta de l’antic institut de Na Camel·la, ara CEPA Llevant i Espai na Camel·la. Aquest incident ocasionà dos ferits lleus, als quals també s’hi afegiren dues persones més que acudiren a l’Hospital de Manacor per ferides lleus ocasionades en altres incidents provocats pel temporal.

Prop de 40 arbres caiguts
Dels serveis que atengué la policia local, un total de 38 varen ser per arbres caiguts a la calçada, hi hagué 14 requeriments per danys a vehicles, i 15 serveis per teulades i cobertes despreses. També s’hagué de fer front als problemes ocasionats per la caiguda de cablejat, amb un total de 15 casos registrats. 13 serveis atengueren desperfectes a façanes i cornises. Senyals de trànsit, antenes, una uralita sobre el terrat de l’Hospital de Manacor, un accident de trànsit i molts d’altres incidents completaren la crònica negra d’un dia que es va fer més llarg del que s’hauria esperat en un primer moment. De fet, just després de la ventada sobtada i rapidíssima, començaren a circular nombroses fotografies per les xarxes socials que feien pensar que els danys personas podrien haver estat molt superiors als que finalment s’hagueren de lamentar.

Viralitat
El vídeo que es va difondre per les xarxes dels efectes del temporal al carrer de la Niña de Porto Cristo es va fer viral ràpidament, però no s’hi hagueren de lamentar danys personals. Bombers i personal de la contracta de jardineria de l’Ajuntament actuaren amb rapidesa per llevar branques d’enmig de la calçada i tallar les que poguessin haver quedat penjades als arbres després de la ventada.

A poc a poc, tot va tornar a la normalitat, tot i que el dia va ser intens. Perquè ens en facem una idea ràpida: en un dia normal la policia local registre entre 15 i 20 incidències, divendres passat, com ja s’ha dit, se’n varen registrar 130.

Mentrestant, estava anunciada per a la matinada de dissabte a diumenge l’arribada de la borrasca Ignasi, que, després dels efectes de divendres, va generar un sentiment més profund de precaució entre els ciutadans. Tot i que el vent va tornar a bufar, els efectes no foren, ni de molt, com els de la borrasca Hortènsia.

Va semblar, per un moment, que la fi del món arribava en deu minuts. Que tot s’acabava en una caiguda en cadena i de forma caòtica, talment peces de dòmino mal col·locades.

Back To Top
Search