skip to Main Content

Quatre morts i més de vint desapareguts a Sant Llorenç, Artà i s’Illot (actualització)

GALERIA DE VÍDEOS

L’horabaixa a la zona del llevant mallorquí s’ha ennegrit. Trons i llamps i fortes trombes d’aigua han inundat camps i carreteres. A hores d’ara es té notícia de diversos ferits a Sant Llorenç. Les vies d’accés a la localitat llorencina estan tallades. El torrent s’ha desbordat i l’aigua ha arrossegat desenes de cotxes fins i tot a la mateixa plaça. Molts de veïns s’han hagut de refugiar a les plantes superiors dels seus habitatges, i molts esperen ser rescatats enfilats a terrats i fins i tot a arbres.

A hores d’ara hi ha quatre víctimes mortals ocasionades per les inundacions. La primera persona que ha mort per culpa de les pluges i les inundacions ha estat un home major que ha quedat atrapat al soterrani de casa seva. De moment, de matinada, els serveis d’emergències ja han confirmat quatre víctimes mortals, una segona a Artà, una tercera atrapada dins un cotxe a s’Illot i la cuarta, confirmada a les cinc del matí, que els serveis d’emergències han trobat dins el seu domicili a Sant Llorenç.

Està tallada la carretera de Conies i també la de Porto Cristo. Concretament, les carreteres tallades són:a la zona Manacor, el camí de Conies (Ma-3322) en el quilòmetre 12,3 ha estat tallat per acumulació d’aigua, informa Carreteres de Mallorca. També han estat tallades la Ma-12 km12,5, Ma-32 km 12,400, Ma-6040 km 8 i la Ma-15 en el km 57.

A Son Servera s’ha hagut de precintar l’institut, que s’ha inundat i on han caigut dues parets. A l’institut d’Artà també s’han suspès les classes per demà.

A s’Illot un helicòpter de Salvament Marítim sobrevola la desembocadura del torrent per assegurar que no hi hagi persones arrossegades dins els seus cotxes cap a dins la mar.

A més, des de la Delegació de govern de les Illes Balears s’ha informat que a partir de les 8 del dematí d’aquest dimecres arribaran 80 efectius i 7 vehicles de la Unitat Militar d’Emergències i que l’Exècit de les Illes també aportarà efectius i vehicles per tal d’ajudar tots els afectats de la zona de Llevant de l’illa de Mallorca.

Feia 27 anys que no es produïa una torrentada similar a Mallorca. La darrera va ser l’any 1990 a sa Pobla-Muro. Concretament, el precedent immediat de Sant Llorenç va ser el 6 setembre de 1989, quan la canalització del llit no fou suficient, com ara.

A Manacor estan habilitats els poliesportius de Na Capellera i Miquel Àngel Nadal, així com també les instal·lacions de l’Hipòdrom per als desplaçats per les inundacions i per a aquelles persones que no hagin pogut arribar encara a ca seva.

GALERIA D’IMATGES

Back To Top
Search