skip to Main Content

Els instituts de Manacor impulsen una campanya en favor dels refugiats

L’IES Manacor i l’IES Mossèn Alcover han unit esforços per impulsar una campanya de conscienciació i solidaritat amb els refugiats que fugen de la guerra i l’horror. Els alumnes, els professors i tota la comunitat educativa dels dos instituts pretenen conscienciar i recaptar fons per destinar-los íntegrament a la campanya Mallorca amb Quios, que coordina el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. Junts ho faran possible amb xerrades de sensibilització, berenars solidaris, rifes, venda d’obres d’art, de camisetes dissenyades pels propis estudiants, amb la projecció de documentals i amb una gran diada amb tallers, concerts i diferents actuacions.

Així ho han explicat els representants dels professors i dels alumnes dels dos instituts manacorins en la roda de premsa que s’ha fet a l’IES Manacor coincidint amb el segon berenar solidari que hi organitzen els alumnes. “Només en el primer berenar vàrem recaptar 275 euros i encara en queden cinc més entre els dos instituts i molts altres actes, tenim el repte d’ajudar els refugiats i entre tots ho farem possible”, ha explicat en nom de tots el director de l’IES Manacor, Miquel Amengual.

Durant l’acte s’ha donat a conèixer l’etiqueta per utilitzar a les xarxes socials #ambelsrefugiats i també el resultat del concurs que els dos centres han organitzat per triar el disseny que s’estamparà en les camisetes solidàries que properament es podran comprar per vuit euros als dos centres educatius. El disseny guanyador ha estat el de l’alumna de batxillerat artístic de l’IES Mossèn Alcover Sara Nuñoz. “He pensat en una imatge que pugui resultar atractiva tan pels adults com pels joves i els infants”, ha explicat l’alumna guanyadora. En el disseny es representen diferents siluetes dins un paraigua que sura damunt la mar, “Crec que el paraigües simbolitza un objecte senzill que a tot el món serveix com a refugi de la pluja”, ha afegit.

De fet el proper dilluns dia 19 de juny els alumnes dels dos centres educatius aniran fins al Parc Municipal a peu i amb paraigües com a símbol de refugi en una marxa que els menarà fins a la Diada Solidària que durant tot el matí convertirà el parc en una festa reivindicativa. Allà es duran a terme diferents tallers, activitats de conscienciació, actuacions teatrals, musicals i de dansa, lectura de poemes i un darrer berenar solidari. Els organitzadors han agraït a l’Ajuntament de Manacor la seva col·laboració en l’organització d’aquesta diada i en la difusió de la campanya solidària.

Publicitat

Durant l’acte de presentació de la campanya també hi han intevingut els professors Pilar Caldentey, Miquel Amengual, Pi Subirats i Antoni Gayà; i també les alumnes representants dels estudiants Paula Fortesa, Marga Estévez, Selene Serrano, Isabel Parra, la guanyadora del disseny de la camiseta, Sara Nuñoz, i la guanyadora del disseny del cartell de la campanya, Núria Palma. El cartell servirà per anunciar la gran diada que se celebrarà al Parc Municipal i molts altres actes de la campanya i “representa una casa senzilla amb missatges d’esperança a les parets”, ha explicat l’autora del disseny. En aquest sentit “totes les entitats interessades a fer camisetes amb finalitats solidàries poden sol·licitar els dissenys, perquè se cediran els drets d’imatge a tots els que impulsin la solidaritat amb els refugiats”, ha anunciat la professora Pi Subirats.

Però a més d’actes festius i solidaris els alumnes i professors dels dos centres també han fet entrar el drama dels refugiats a les aules. Per això s’han posat a disposició del professorat i de l’alumnat diferents unitats didàctiques i materials audiovisuals que s’incorporaran com a continguts a les diferents assignatures que durant aquest curs tractaran el drama humà dels refugiats. A més, els alumnes dels dos centres i tots els que els visitin podran gaudir de diferents exposicions durant els propers mesos. Es tracta de Migracions i Fronteres, Palestina, sobreviure a l’ocupació i Mira’t el món.

Back To Top
Search