skip to Main Content

Isabella: una mirada teatral a la tracta i la prostitució per trencar estigmes

L’Ajuntament de Manacor, juntament amb altres institucions presenta, el pròxim dijous 24 de setembre la funció Isabella, una proposta de microteatre social interpretada per Bel Albertí que té per objectiu reflexionar i visibilitzar les històries personals que hi ha darrere del món de la prostitució.  Xisca Montserrat (Sant Jordi, 1990) és l’autora i la directora d’aquesta proposta que parla sobre la tracta amb fins d’explotació sexual. Montserrat és treballadora social a Casal Petit, una entitat que treballa amb persones que exerceixen la prostitució, una feina que per ella “és vocacional’. Explica que “sempre havia estat interessada en el teatre social però encara no m’havia llançat a escriure un guió sobre la tracta i la prostitució”. En aquest sentit, l’autora afirma que escoltava moltes històries de vida i sempre havia volgut expressar “el que veig, el que sent i el que em transmeten les dones per poder utilitzar-ho com una eina de sensibilització i explicar una història real i propera”.
De fet, Isabella és fruit d’aquestes “històries de vida” i sobretot “de la història d’una usuària en concret que ha volgut col·laborar en el projecte”. “La nostra intenció és donar veu a aquestes dones i posar llum a una realitat que està entre nosaltres” diu la directora mentre afegeix que “sobretot volem rompre els mites que envolten la prostitució”. En aquest sentit, Montserrat fa referència a qüestions com per exemple, el fet que es digui que ho fan perquè volen, que és una vida alegre i fàcil o que socialment es comenti, fins i tot, que la prostitució no existeix al nostre poble i que només passa a altres indrets. Quant a aquests mites, Montserrat és molt clara. “Això no és així. Qualsevol persona es pot veure immersa en una situació de prostitució i ser víctima de tracta: la podem tenir al nostre costat”.
Segons Montserrat, el món de la prostitució és molt complexe i la societat etiqueta molt fàcilment. “Darrere de cada història de prostitució hi ha un motiu, una història personal: l’objectiu d’Isabella és observar la realitat des d’una altra mirada, per tal de trencar amb els estigmes.
Aquesta proposta de microteatre social es va estrenar el novembre de l’any passat i des de llavors ha anat rodant per diferents pobles de Mallorca. A Manacor es podrà el pròxim 24 de setembre a les 20 h a la Institució Pública M. Antoni Alcover i també comptarà amb un petit col·loqui després de la funció. És important tenir en compte que cal una inscripció prèvia, que es pot fer a través del correu igualtat@manacor.org.

Back To Top
Search