skip to Main Content

Ja ballen!

Festa grossa a la plaça del Mercat per rebre la primera ballada dels dimonis. Torrada multitudinària i eufòria santantoniera per donar el sus a la festa.

No fa els 365 dies encara, del darrer pic que els vàrem veure ballar. I ja han tornat sortir. La plaça de Ramon Llull s’ha estibada de gent per tornar veure ballar els dimonis, ara que ja fa dies que, de forma insistent, se sent la música santantoniera dins els bars, per les ràdios, a les escoles i als carrers. Molta jovenea, i molt de públic familiar es va arremolinar al tancament d’aquesta edició per seguir les primeres passes de la comitiva dimonial.

Fruit de les matances del Patronat, durant la vetlada es repartiren, de forma gratuïta, entre els assistents, 110 quilos de llonganissa, 100 de botifarrons, 200 pans i 200 litres de vi. Puntuals com llunes, els dimonis sortiren a plaça poc abans de les deu, des de la seva ubicació habitual de l’Escola de Música.

S’alternaren noblement en l’acompanyament uns entusiastes sonadors amb uns eufòrics membres de la banda. Les notes de Sant Antoni eren acompanyades tothora per un públic enfervorit que no s’aturava de cantar, baldament ja no sonassin els instruments. Hi ha ganes de festa, a la vila.

Enmig de la plaça, discretament, es movien també alguns dels suplents titulars per substituir els dimonis de sempre si hi hagués res de nou. Tot, però, va succeir com sempre, i ballaren, també, els qui ballen sempre.

Quatre rotlades feren, que foren trencades de forma amorosida, gràcies a la col·laboració desinteressada dels voluntaris que es preocupaven de fer amples perquè passassin, ben amunt els instruments dels sonadors, els vents de colorins de la banda, el baciner, i, sobretot, els dimonis.

Resta només la darrera sempenta perquè la festa esclati. El Manacor concentrat al Mercat ja ha començat a escampar-se per carrers i places, per cotxeries i trasts, a preparar torrades, foguerons i carrosses.

Back To Top
Search