Skip to content

Joan Pascual es proclama per segona vegada campió del Campionat de Scrabble Ciutat de Manacor

Joan Pascual es va proclamar dissabte passat vencedor del V Campionat de Scrabble Ciutat de Manacor per segona vegada. L’arquitecte manacorí és un dels primeres espases d’aquest joc a Manacor i ja es va proclamar vencedor d’aquesta competició ara fa tres anys. Pascual va mantenir un expedient gairebé impol·lut durant tota la jornada i només va caure en tercera ronda contra la portolana Maria Moll, una de les jugadores més competitives del Club Scrabble Palma, i que, de fet, està a punt de proclamar-se campiona de la Lligueta Llongueta, la competició domèstica palmesana.

Durant tota la jornada, però, els grans dominadors de la classificació foren Lina i Antoni Riera. Els dos germans Garriguers mantengueren un frec a frec apassionant durant tot el campionat que només es va desfer en arribar a la cinquena ronda, en la qual Antoni, que defensava el campionat, s’imposà a la seva germana. Lina Riera caigué també a al darrera partida davant Joan Pascual, mentre que Antoni Riera queia davant Maribel Servera. La glosadora i mestra, amb aquest resultat a la ronda final, va quedar finalment en segona posició. El tercer lloc del podi, per només onze punts de diferència va ser per a Antoni Riera.

Mateu Xurí va ser el jugador que va firmar més escrabbles, amb un total de vint. El premi per a la millor partida, va ser per a Xisco Truyols, que va superar els 600 punts en el round final davant la sempre competitiva Aina Garcia. La paraula amb més puntuació la va jugar Andreu Fuster, amb una centenària ESCANYARÉ. Hi havia un premi especial per a la millor jugada amb NY. En aquest cas, i atès que Fuster ja havia fet la millor amb aquest dígraf, la felanitxera Aina Vicens, i amb el mateix verb, s’endugué el trofeu. La millor debutant del torneig va ser Miquela Grimalt, que acabà en catorzena posició.

Tots els trofeus havien estat elaborats pel jugador local, i també joier, artista i artesà, Antoni Alzamora. Els trofeus anaven acompanyats d’obsequis donats per artistes i comerços manacorins, com ara un quadre de la pintora Cati Cànoves, vi del celler Pere Seda, un senalló i un mocador de Can Garanya, una cristalleria de Ca’n Damià, formatges de la Formatgeria Es Collet, i el Corpus de Fraseologia de Bàrbara Sagrera, entre molts d’altres exemplars dels premis Ciutat de Manacor de literatura.

Enguany un total de 45 jugadors disputaren aquest campionat, que per primera vegada no comptà amb cap jugador de fora de Mallorca.

Back To Top
Search