skip to Main Content

Joan Vicenç Lillo, expert en arbres: “Un arbre no és un fanal, és un ésser viu”

Lillo és agent de medi ambient i amant dels arbres, gestiona un blog que es diu Amics arbres on ell i els seus companys disserten sobre qüestions diverses entorn aquest món.

“Un arbre no és un fanal, és un ésser viu. Cal que facem un canvi de mentalitat. Si els cuidam així com toca els podrem gaudir més.” Segons la seva opinió, el principal problema dels arbres de les ciutats d’avui és la poda excessiva. “Els arbres s’han de cuidar, però no s’han de podar cada any. Com més podes, més debilites” Té una visió crítica: “Avui en dia, tot gira entorn els doblers. Els jardiners poden convèncer els responsables dels ajuntaments que és necessari podar. I a l’ajuntament, per demostrar que fa feina, ja li va bé”

Reconeix que el fet puntual de canviar arbres, llevar arbres vells és llei de vida. Però també diu que moltes vegades, quan hi ha problemes de paviment és perquè no s’ha fet a previsió que toca. Per ell, les fulles a terra no són brutor. “Parlam de matèria orgànica, si hi ha moltes fulles, s’agranen i prou.”

Back To Top
Search