skip to Main Content

Josep de Luis presenta la seva candidatura a president de l’OCB davant els socis de la delegació manacorina

Una nodrida representació dels socis de la delegació maancorina de l’Obra Cultural Balear acudí dilluns passat al bar Xarop per escoltar les propostes de Josep de Luis, l’advocat inquer que lidera l’única candidatura presentada per succeir Jaume Mateu en la presidència de l’emblemàtica entitat, que té com a eixos bàsics els tres puntals del seu lema: llengua, cultura i país.

Josep de Luis va ser acompanyat a la presentació per la sollerica Cati Eva Canyelles, peça clau en la recuperació de la delegació sollerica de l’Obra, i també dels manacorins Miquel Àngel Grimalt, llicenciat en filologia i en dret i exconseller de Medi Ambient a la darrera legislatura de Francesc Antich; i Antoni Riera, també llicenciat en filologia i director d’aquesta nostra publicació.

De Luis començà explicant el lema triat per a la campanya, “Engrandim l’Obra”, un creixement que es durà a terme “a partir d’un dels dos valors: els socis i la xarxa territorial”. L’altre gran valor que destacà De Luis fou el de la “història de l’entitat, amb 55 d’història i que s’autoproclama continuadora de l’Associació per la Cultura de Mallorca, presidida per Emili Darder”.

De Luis creu que “cal respectar i venerar l’entitat com es mereix, i cal tornar a posar el nom de l’Obra en la centralitat de les organitzacions entorn de les quals s’organitza la gent que estima Mallorca i la llengua i la cultura d’aquí”.

L’advocat inquer també apostà per “recuperar coses que ja ha fet l’Obra, com ara els acampallengua, les campanyes com el Mallorca m’agrada, el Festival MallorcaMón, etc.”.

Per De Luis també és primordial fer feina amb els nouvinguts per donar-los “l’Obra com a portal d’acollida”. I valorà també com a “feina d’aquesta candidatura aïllar aquesta gent que vol fracturar la nostra societat, que vol ser cohesionada i justa”.

També parlà, De Luis, de la cultura audiovisual que tendrà la seva candidatura, afegida a la cultura literària i també popular, que totes plegades, “han d’anar dins el paraigua de l’Obra, així com també la tasca investigadora dels científics de la UIB”.

La candidatura de De Luis també pretén “obrir Can Alcover a tothom qui hi vulgui ser” i apel·la per refermar els llaços de la Federació Llull, l’entitat que agrupa OCB, Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià”.

A preguntes del públic sobre les posicions de l’Obra segons el governant de torn, De Luis aclarí que “aquesta candidatura farà política, però no partidisme”.

Back To Top
Search