skip to Main Content

La bellesa de l’home que creava bellesa

La Fundació Mallorca Literària ha encetat aquesta setmana la commemoració dels 25 anys de la mort de Miquel Àngel Riera amb l’organització d’una ruta que ha ubicat l’obra del poeta i novel·lista manacorí en els carrers de Manacor.

L’encarregat de conduir la ruta literària va ser Antoni Riera, director d’aquesta casa. La caminada començà al passeig de Na Camel·la, davant la casa natal del poeta. Tanmateix, l’estada en aquest indret va ser circumstancial, atès que la família es desplaçà ben aviat a la casa del carrer d’Artà. Riera recordà que quan esclatà la guerra la família decidí enviar els germans Antoni i Miquel Àngel cap a la finca dels Cabanells, on hi estaven uns familiars seus, amb l’objectiu de protegir els infants de bombardejos i altres vicissituds bèl·liques. Va ser allà on Miquel Àngel adquirí el coneixement de la Mallorca rural que després desplegaria sobretot en els quatre llibres del cicle de la guerra civil. Precisament en aquesta casa del carrer d’Artà rebé els caminadors literaris David Riera, nebot de Miquel Àngel i fill d’Antoni Riera Nadal, que convidà els marxaires a visitar la casa.

Abans d’arribar al carrer d’Artà, però, la ruta havia fet aturada davant la gestoria Januar, per recordar la dualitat del Miquel Àngel Riera escriptor i home de lletres i l’home de negocis. El guia remarcà que fins i tot la seva viuda Roser Vallès es mostrava sorpresa d’aquesta doble capacitat de Miquel Àngel Riera, que va ser també regidor franquista i delegat del sindicat vertical.

La ruta manacorina es clogué a la casa familiar dels Riera-Vallès, on resideix encara la viuda de l’escriptor. Roser Vallès explicà que la principal preocupació en aquella casa era on es podrien encabir els llibres, vertader tresor de Riera.

A Porto Cristo, visitaren Miamar. La casa d’estiueig de la família compta amb una torre separada de la resta de l’edifici, on Riera es tancava per escriure durant maratonianes jornades estiuenques.

Back To Top
Search