skip to Main Content

La “Comèdia de Sant Antoni” torna als escenaris Manacorins

L’any 2013 es va estrenar per primer cop i enguany torna a ser present sobre els escenaris manacorins: Comèdia de Sant Antoni és un text original del manacorí Joan Bartomeu Bosch Sureda, autor de final del segle XIX, que va escriure aquesta peça que ens conta la vida i miracles de Sant Antoni Abat. El director de l’obra és Antoni Rosselló, qui també s’encarregà d’adaptar l’obra per poder dur-la al teatre. “Ens vàrem trobar una peça bastant desfasada, a escala estructural sobretot i li vaig donar una volta perquè la funció fos més atractiva pel públic del segle XXI.

“Hem mantengut l’essència, perquè ens conta les temptacions del dimoni cap a Sant Antoni i ens conta un parell de passatges de la vida del sant, però alhora li hem donat un caire més proper a la interpretació de la festa actual, amb aclucades d’ull a la música actual i donar personalitat i vida a les figures característiques” explica el Rosselló.

D’aquesta manera, es dóna vida i personalitat a les figures “que normalment només veiem ballar”. Per exemple, l’obra conté, a tall d’explicació històrica, l’origen de la faixa vermella del dimoni o perquè els dimonis ballen. Segons explica Rosselló, aquesta obra es va representar per primera vegada a Santa Margalida i posteriorment, una sola vegada a Manacor: “Els historiadors creuen que a partir d’aquesta representació es va crear la colla del dimoni gros i els dos dimonis petits” explica el director.

Comèdia de Sant Antoni fou un encàrrec del Patronat, que també és el productor d’aquesta funció. “La producció va estar dos anys aturada: l’any passat la vàrem reprendre i enguany ens hem tornat a animar” explica Rosselló. L’obra es podrà veure dissabte 12 de gener a les 19.30 h i diumenge 13 a les 18 hores. Segons Rosselló es tracta “d’una prèvia a tot el que vendrà d’aquí una setmana, com pugui ser el Foc i Fum de Ciutadella que es representa una setmana abans de Sant Joan o Els Pastorets a Catalunya”.

Back To Top
Search