skip to Main Content

La pel·lícula ‘El verdugo’ torna a les Coves del Drac

En el centenari del naixement del cineasta valencià, el productor Juan Carlos Caro organitza l’homenatge Berlanga&Mallorca. Manacor i Palma seran els escenaris protagonistes aquest cap de setmana, com ja ho varen ser fa més de cinquanta anys quan es convertiren en plató.

Gairebé sis dècades després, torna El verdugo de Luís García Berlanga a les Coves del Drac. És a dir, a l’escenari on es va gravar aquell 1963 una de les escenes més mítiques i recordades del director de cinema. La projecció, que serà en versió original, es fa amb motiu del centenari del naixement del també guionista el dissabte 2 d’octubre a les 19.00 hores.

Estora vermella

Poder projectar el film al mateix lloc “és espectacular”, assegura el productor executiu de Berlanga&Mallorca, Juan Carlos Caro. Esdeveniment que també inclou la inauguració d’una placa commemorativa a Ciutat. A més, està convençut que no hi haurà altre homenatge que sigui tan espectacular i important com aquest. “I una prova d’això és que és a l’únic on acudiran tots els familiars de Berlanga i la junta de l’Acadèmia del Cinema”, explica per poder corroborar l’afirmació anterior.

Amb tot, el productor executiu comenta que ha aconseguit dotar-lo amb la importància real que té. Per una banda, “Anabel Alonso i Antonio Resines seran els amfitrions” encarregats de conduir tota la gala.

I, per l’altra, a l’entrada de les Coves hi haurà una estora vermella perquè els aproximadament 300 convidats i convidades puguin desfilar. Aquesta els conduirà fins a l’interior, a l’amfiteatre, on després de presenciar el diàleg entre l’actor i l’actriu i haver visionat El verdugo, se’ls projectarà El anónimo Caronte. Un curtmetratge rodat l’any 2007 que té com a protagonista Joan Ferrer, un dels actors de la seqüència de les Coves del Drac de Porto Cristo.

Així, Caro explica que es realitzarà un homenatge “àgil” a José Luís García Berlanga, el qual no superarà les dues hores. També convé recordar que les entrades per assistir a l’acte ja estan exhaurides.

Turisme cinematogràfic

La delegada de Turisme a l’Ajuntament de Manacor, Maria Antònia Truyols, assegura que es varen implicar amb el projecte des del primer moment, ja que considera que “havia de ser a les Coves del Drac sí o sí perquè fos el més lluit possible”. Implicació compartida pels propietaris d’aquest indret, la família Servera.

Truyols també destaca la rellevància de la projecció d’El verdugo, però afegeix un altre aspecte. Considera que és “un projecte importantíssim perquè de cada vegada està més en auge el turisme cinematogràfic”, el qual consisteix “a visitar llocs on s’han rodat pel·lícules emblemàtiques”. A part, serà un “aparador perquè es vegi la projecció a escala mediàtica”.

De fet, fa mesos que organitzen l’homenatge. Caro, explica que ha estat un “treball molt dur durant els darrers tres mesos”. En part, perquè el centenari se celebra arreu de l’Estat. A cada lloc on Berlanga va gravar alguna escena per les seves pel·lícules, s’ha fet una projecció o algun acte commemoratiu. Any que culminarà el 2022, concretament a l’entrega de premis dels Goya.

Back To Top
Search