skip to Main Content

La residència de Manacor reprén les visites dels familiars amb limitacions de temps i amb protocols de seguretat

A més de la presa de temperatura, el qüestionari mèdic i els equips de protecció individual, la residència s’ha adaptat a la normativa i ha establert un horari de visites que està limitat a 15 minuts, A més, s’han marcat circuits per mantenir les distàncies de seguretat i no poden entrar més de 3 visites simultànies.

La fase 2 ha permès iniciar les visites a les persones majors que viuen en residències però no es tracta, ni molt manco d’una situació normal. La directora de la residència Sèniors Manacor, Bel Maria Pascual explica que no han tengut cap cas positiu ni de residents ni de treballadors però segueixen alerta, mantenint els protocols de seguretat per tal de mantenir aquesta situació.
“La normativa estableix que les visites siguin d’un sol familiar per resident amb una limitació de temps, d’uns 15 minuts aproximadament i també estableix una única visita en el temps que dura la fase” diu Pascual, mentre afegeix que les visites han d’estar programades amb antelació per tal de limitar el nombre de persones externes dins de la residència i poder mantenir les distàncies de seguretat. “Aquesta distància s’estableix també entre el visitant i el resident i també entre les visites i per aquest motiu estam fent un màxim de 3 visites simultànies” afirma la directora. Així mateix, la directora explica que hi ha un circuit a posta per les persones visitants de manera que “no interaccionin amb els residents” i també s’ha establert un espai, que es desinfecta després de cada torn de visites. A més, els familiars han de fer una desinfecció de les sabates, se’ls fa un qüestionari sanitari, se’ls pren la temperatura i es col·loquen tots els equips de protecció adequats.
En aquest sentit, la directora comenta que entre els residents el clima és de resignació: “Els residents que cognitivament estan bé, ho entenen perfectament però desitgen que la situació torni a la normalitat per poder veure als seus familiars” diu Pascual mentre afegeix que “actualment, després d’una fase d’atenció hospitalària dins de l’habitació per motius de seguretat, hem tornat de nou a l’atenció residencial: compartim espais i els residents pràcticament poden dur el mateix ritme de vida que duien abans de la pandèmia però hem tengut en compte l’esponjament i les distàncies de seguretat i amb la desinfecció constant dels espais” afirma Pascual.
La residència té una capacitat de 120 llits però actualment n’hi ha 114 d’ocupats, ja que els nous ingressos van quedar restringits amb l’estat d’alarma. “La setmana passada va sortir un nou BOIB en què es regulen els nous ingressos però abans d’iniciar-los ens demanen l’elaboració d’un pla de contingència que ara mateix està pendent d’aprovació”. A més, s’exigeix que no hi hagi cap cas positiu a la residència i la persona que ingressa ha de dur un test PCR negatiu. Així mateix, la directora de la residència explica que van fent al dia a dia, adaptant-se a les regulacions i normatives i observant els canvis que puguin succeir: “Sempre anam una passa enrere del que passa fora”.

Back To Top
Search