skip to Main Content

La Sala de Plens es renta la cara

Fa un any i mig que no hi ha plens presencials a l’Ajuntament. Només quan les restriccions sanitàries ho permeteren se’n feren dos, un a Cales de Mallorca i un altre a Porto Cristo. Mentrestant, la Sala de Plens ha romàs tancada durant tot aquest temps i ara, a la fi, sembla que pròximament podrà tornar obrir les portes per acollir el principal òrgan representatiu municipal.

La fesomia de la Sala, però, haurà canviat. Amb la pandèmia hi ha hagut canvis normatius, i s’ha promogut un canvi del Reglament Orgànic Municipal que permetrà, sempre que sigui per causa justificada, la no presencialitat d’algun dels 21 regidors. Segons explica el mateix batle Miquel Oliver, “això permetrà que els edils absents puguin intervenir en el ple o seguir-ne l’ordre del dia a distància”. A més, continua Oliver, “també permetrà, amb una simple realització de les tres càmeres que hi haurà, fer una millor emissió dels directes dels plens, i no com es feia fins ara amb els plens presencials, amb una sola càmera i penjat a la web un parell de dies després”.

Per tot això, a la Sala, a banda de les càmeres ja esmentades, s’hi instal·laran també dues pantalles. Però no serà aquest l’únic canvi que hi haurà. Aprofitant la revisió duita a terme aquests dies, l’equip de govern ha detectat que a la Sala hi havia penjats alguns quadres de personalitats que no eren fills il·lustres, sinó que havien rebut alguna altra casta de reconeixement municipal. Aquests quadres, entre els quals hi ha el del general Weyler i el de Benet Tomàs Riera, però també els de Joan Servera Camps, Joan Binimelis, José Cotoner, Alexandre Rosselló i el rector Rafel Rubí, seran retirats. A més, també han vist que hi havia fills il·lustres que no tenien retrat penjat a la Sala. Caldrà mirar, segons reconeix Oliver, si es poden obtenir imatges d’aquests reconeguts, atès que tots varen rebre el reconeixement en dates anteriors a l’any 1800.

A la Sala també hi havia una imatge de Sant Jaume. Segons explica el batle Oliver, “quan revisam el que hi ha veim que es tracta d’una figura de Jaume Matamoros, en parlam amb el rector i ens confirma que aquest tipus d’imatges s’han anat retirant de les esglésies”. Oliver recalca que “tenim la intenció que Sant Jaume hi sigui present quan s’hagi acabat l’actuació a la Sala de Plens, però no de la manera que hi és ara”.

Encara no hi ha una data per estrenar la “nova” Sala de Plens. Oliver confirma que el ple del mes d’octubre encara serà en línia. Els portaveus municipals hauran de decidir després què fan a partir del ple de novembre. Les opcions són diverses: en línia, presencialitat amb distància o sense, un format mixt… El que està clar és que, si hi torna a haver un ple presencial serà, també, amb presència de públic. Per quan això passi, la Sala de Plens ja estarà preparada i renovada.

Back To Top
Search