Skip to content

La SAM aposta per la instal·lació d’una desnitrificadora per a fer potable l’aigua de la ciutat

Demanen que tant la potabilitzadora com la renovació de la flota de vehicles del servei d’aigües sigui assumida amb la recaptació de l’impost turístic.

La SAM, l’empresa de Serveis del Municipi de Manacor, ja ho té tot a punt per adquirir i instal·lar la planta desnitrificadora que ha de fer possible servir aigua potable a la ciutat de Manacor. “Creim que ara que hem optimitzat la xarxa de distribució de l’aigua i que hem eliminat la major part de les fuites i dels problemes de pressió que patíem els manacorins és el moment idoni per posar en marxa aquest projecte, que farà possible que els ciutadans i ciutadanes de Manacor puguin beure i cuinar l’aigua que surt de les aixetes”, ha explicat la presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó.

La instal·lació d’aquesta maquinària possibilitarà que puguem gestionar els nostres aqüífers però també creim necessari que arribi fins a Manacor la xarxa en alta, que és la que distribueix aigua dessalada i de sa Costera”, ha afegit Sansó. Aquest projecte té un pressupost de 3.685.683 euros i la potabilitzadora tendria un cost de manteniment anual de 241.000 euros, segons ha especificat el gerent de la SAM, Francesc Grimalt.

Canvi de flota

Pel que fa al canvi de la flota de vehicles del servei d’aigües des de l’Ajuntament de Manacor “volem ser un model en la transició energètica cap a fons renovables””, ha explicat el vicepresident de la SAM, Joan Sagrera. Per això, juntament amb els sis municipis més que formen la Xarxa d’Aigües Públiques de Mallorca, s’ha sol·licitat al Govern que faciliti la compra de nou vehicles elèctrics a través del Pla Anual d’Impuls al Turisme Sostenible. Per a la instal·lació de la desnitrificadora també s’opta per aquesta via.

Back To Top
Search