skip to Main Content

La Temporada Gran, presentada de forma parcial

Vint-i-sis vegades fa que els mitjans de comunicació ens feim ressò de l’inici de la Fira de Teatre de Manacor. Aquesta vegada, la programació no ha pogut ser presentada de forma completa, sinó que s’han anunciat només les obres que es representaran durant la primera part de la Temporada Gran, que s’allargarà fins al mes de desembre.

De fet, l’any passat el Teatre de Manacor va tenir problemes importants per poder fer la programació de la Fira, atès que el confinament perimetral que va ordenar la Conselleria de Sanitat per al nucli urbà de Manacor va impossibilitar al teatre de programar el mes de novembre, que és molt important per a la Fira cada any.

Es varen haver d’ajornar un grapat d’espectacles, que es varen anar reprogramant en funció de la disponibilitat tant del teatre com de les companyies. Com és natural, algunes de les obres, ja fos per problemes de calendari de les productores, ja fos per qüestions internes del teatre mateix no s’han pogut arribar a representar a Manacor.

Amb la pandèmia és habitual que determinats muntatges, espectacles o esdeveniments culturals o socials s’hagin de suspendre per risc de contagi o per normes dictades des de l’administració. Sigui pel motiu que sigui, quan això passa, els doblers de les entrades són retornats als espectadors amb la màxima celeritat possible. També hi ha la possibilitat d’aprofitar l’entrada si a la fi s’ha pogut reprogramar l’espectacle, això sí, reubicant la numeració de l’entrada.

El Teatre de Manacor se cenyeix a les condicions que indica la normativa de la Conselleria de Sanitat, que com se sap, són canviants segons les circumstàncies de cada moment. Així, els professionals que actuen als escenaris manacorins, passen les proves de detecció de contagi que determina la Conselleria en cada moment.

30 obres i 38 funcions
En aquesta primera part de la Temporada Gran s’hi han programat un total de 30 obres, de les quals s’arribaran a representar 38 funcions. És un fet remarcable que aquests muntatges integren totes les disciplines escèniques, tot i que, com és natural, hi predomina de forma important el teatre. Hi ha, a més, dansa, circ i música.

Si hom mira la procedència dels muntatges d’aquesta primera part de la Fira, la gran majorai són espectacles de Mallorca, produïts a l’illa. Com cada any, a més, hi ha un floret important també d’espectacles procedents, sobretot de les grans productores barcelonines, o d’altres indrets del país. No hi ha muntatges que venguin de fora de les fronteres de l’estat.

Un dels dubtes que han sorgit a alguns espectadors fa referència als abonaments que s’adquireixin per a aquesta primera part, que encara no se sap si podran estar vinculats a l’adquisició de localitats per a obres corresponents a la segona part de la Temporada Gran.

Tot i que encara no està decidit i que els responsables del Teatre de Manacor esperen com evolucionarà la pandèmia i totes les restriccions i condicionaments que hi van vinculats, la idea que ara mateix pesa més és que la segona part de la Temporada Gran es pugui presentar a principi de desembre.

Back To Top
Search