skip to Main Content

L’agenda política que demanen ciutadans i ciutadanes

“Què hauria de ser prioritari per a l’Ajuntament de Manacor? En què hauria d’invertir temps, esforç i pressupost l’actual equip de govern” Aquesta és la pregunta que hem llançat a la ciutadania ara que torna a arrencar el curs polític a la casa de la Vila. Les respostes reflexen l’heterogeneïtat social i les  necessitats tan diverses de les persones que habiten aquest municipi.

David Reixach: “M’encantaria que el pont de s’Illot fos una albufera guapa”

M’encantaria que el pont de s’Illot fos una albufera guapa”, desitja David Reixach, qui viu en aquest nucli costaner. “S’hauria de tornar a fer reviure tota la flora i la fauna”, ja que quan “la gent passa per allà només veu porqueria”, lamenta. Reconeix que quan plou molt es destrossa, “però després s’ha de tornar a regenerar”. Aquesta, per Reixach, hauria de ser una prioritat a Manacor. Afirmació sostinguda per l’argument que aquest “és un atractiu turístic i la base de s’Illot”.

Un altre tema a tenir en compte és la problemàtica amb “les aigües fecals amb sortida davall el Mollet”. Reixach sap que “ho tenen en compte, però s’ha de posar solució ja”. Sense anar-se’n de la qüestió, proposa “una depuradora, una manera que evitaria que les aigües brutes anessin a la platja”.

Però hi ha altres punts a millorar. Ara, fa referència a tots els nuclis que formen Manacor. Posa damunt la taula una reivindicació, explica, que és compartida per gran part de la societat. Es tracta de tenir més instal·lacions esportives, ja que “tot el que hi ha està saturat”. Entén que solució implicaria llogar terrenys amb opció de compra.

Roudaina Lamtiri: “Hauria de ser essencial la integració de totes les cultures”

La judoka, però també practicant de molts altres esports, Roudaina Lamtiri, identifica fins a tres punts que haurien de formar part de l’agenda política de l’Ajuntament. A parer seu, els esforços per arreglar les vies dels municipis es centren en les grans avingudes i deixen de banda “els carrers petits”, com el seu. “Són estrets i els residents mai hi podem aparcar; a més a més, hi passen camions que moltes vegades ens retxen els cotxes”. Considera que aquests esforços s’haurien de repartir, així molta gent en sortiria beneficiada.

Un altre projecte a tenir en compte és la construcció d’un skatepark. “Molts dels joves, com jo, no podem accedir a aquest esport com tocaria”, lamenta. I és que no demana “el millor skatepark del món”, però sí que “un de bàsic per poder-se introduir en aquest món”. Així mateix, remarca que seria positiu que es donessin més ajudes per poder practicar un esport.

Lamtiri també posa de manifest una altra mancança que requeriria l’atenció dels grups polítics. Considera que “hauria de ser essencial la integració de totes les cultures”, ja sigui a través de tallers escolars, de conferències públiques o concerts per donar a conèixer aquestes persones i de “com viuen més enllà”.

Antònia Roig: “Més ordre i més eficiència; també més rapidesa a l’hora d’executar els projectes que s’impulsen”

Antònia Roig, comerciant manacorina i a qui li “encanta aquest poble”, assegura que al municipi no hi “fa falta res en concret”. Simplement “més ordre i eficiència”. “Més rapidesa” a l’hora d’executar els projectes, els quals “s’han d’estudiar per fer-ho ben fet”. D’exemple posa la zona ZPR, una iniciativa que “sembla no estar pensada”, que “simplement han pintat unes línies rosa a terra i que ja no es veuen”. En definitiva, creu que aquest equip de govern s’ha de posar per objectiu ser més resolutius. “Si són dinàmics, ràpids i eficaços, tot rodaria més aviat”, comenta.

Un altre tema que posa damunt la taula és la neteja viària i del punt verd. Ara bé, apunta que part d’aquesta responsabilitat correspon a la ciutadania.

Miquel Vaquer: “Els joves necessitam un lloc segur i en condicions, com pot ser un casal”

“Principalment crec que de cara al jovent s’hauria d’obrir un casal de joves”. Així comença a respondre l’artista Miquel Vaquer, també conegut com a Miquel de la Mel. I és que, considera, que “els joves necessitem un lloc segur i en condicions, com pot ser un casal”, independentment de si la gestió és pública o si s’externalitza. La seva idea és que aquest fos “un espai autogestionat pels joves i les entitats de Manacor on, a través de reunions assembleàries, es poguessin dur a terme activitats”.

Vaquer recorda que a través de Xítxeros amb Empenta ja ho han proposat al departament de Joventut i els “han escoltat”, però això no és suficient. “Estaria bé que qualque dia es duguin a terme”, anhela.

Així mateix, agraeix les polítiques socials i relacionades amb el feminisme i el col·lectiu LGTBI. “Sempre són benvingudes”, assegura.

Francisca Mas: “Es podrien fer millores com per exemple suprimir els cotxes o intentar que hi hagués transport públic que dugués per tot”

L’advocada Francisca Mas, vinculada amb el moviment feminista i les reivindicacions dels drets humans, considera que és essencial que l’Ajuntament inverteixi en matèria de serveis socials. Una passa més per garantir “la vida digna de les persones, especialment de les més vulnerables”.

Un altre punt a tenir en compte és tot el tema de l’urbanisme, especialment apunta que és necessari “racionalitzar la seva història”. Per una banda, ja no confia, diu, amb el Pla General. Explica que “pels grups feministes és bastant contradictori amb què hauria de ser”. I, per l’altra, considera “es podrien fer millores com per exemple suprimir els cotxes o intentar que hi hagués transport públic petit que traslladàs les persones per tot arreu”.

Joan Socíes: Ampliar o crear un  nou centre de salut”, necessitat derivada del creixement demogràfic a la ciutat

El periodista Joan Socíes en representació de la delegació del diari Última Hora a Manacor comenta que “és imprescindible l’ampliació o creació d’un nou centre de salut a la ciutat” per mor de l’important creixement demogràfic al si del municipi. Una necessitat, indica, que es remunta al 199. I afegeix que ja “han passat dos anys d’ençà que l’Ajuntament oferí al Govern el solar per a la construcció del nou centre”.

Així mateix, remarca que “la posada en marxa de les obres de l’edifici dels jutjats” també “hauria de marcar l’agenda política”.

Back To Top
Search