Skip to content

L’Ajuntament adjudica la reforma de la plaça des Cós, que unirà el centre de vianants amb la plaça de Ramon Llull

L’Ajuntament de Manacor ha adjudicat a l’empresa Melchor Mascaró les obres de reforma de la plaça des Cós. Això significa que “les obres podran començar just després de l’agost i convertiran allò que avui dia és un carrer ample amb una autèntica plaça”, explica la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa. A més la reforma contempla eliminar els cotxes i els vehicles de gran part d’aquest espai. Desapareixeran la majoria de llocs d’aparcament i “només es deixarà un carril perquè els cotxes puguin travessar i acostar-se a una de les principals àrees comercials de Manacor, que és el centre de vianants’, afegeix la responsable d’Urbanisme.
L’Ajuntament ha previst una partida de prop de dos milions d’euros per millorar aquesta plaça i també per connectar-la adequadament amb el carrer Amargura i amb el carrer Antoni Galmés Folklorista. Després de les obres de reforma, els vehicles podran continuar passant per la plaça des Cós i podran girar cap al carrer d’Artà, tal com passa ara. A més de les obres de reforma i embelliment, l’Ajuntament també millorarà la il·luminació, les canonades d’aigua, el clavegueram i l’arbrat. A més, la regidora d’Urbanisme també ha anunciat que les obres “comptaran amb una petita sorpresa”. Una incògnita que Núria Hinojosa s’ha negat a desvetllar, però que no serà l’escultura que l’Ajuntament té previst dedicar al tenista Rafel Nadal, que s’instal·larà a la plaça del Palau.

Diverses places en obres
En començar la reforma de la plaça des Cós, no serà l’única plaça que passi per un profund procés de reforma a la ciutat de Manacor. Estan en marxa les obres a la plaça de Santa Catalina. Amb una inversió de més de 600.000 euros s’eliminen els diferents nivells en què es dividia la plaça i s’ampliarà la zona de jocs infantils.
També està en marxa la reforma de l’antic aparcament dels jutjats. Es tracta d’un bocí de l’antic hort dels frares que habitaren el convent i recentment “els arqueòlegs que fan el seguiment de les obres han descobert les restes del que es pensa que era l’antic mur que tancava els horts, pensam que no suposarà cap retard a les obres perquè els tècnics ja fan feina per a poder conservar-lo i acabar l’obra sense que les restes arqueològiques que volem respectar no siguin cap impediment per complir els terminis previstos”, explica la responsable de l’urbanisme i les obres municipals. Aquest espai, ubicat darrere el claustre, es convertirà en una sala de lectura a l’aire lliure. El projecte preveu una zona d’ombra, una font i un tancament perquè l’espai quedi reclòs durant les nits.
Altres places públiques que es preveuen reformar són la plaça Berard, a la barriada de Sa Torre. En aquest cas també s’ampliarà l’espai dedicat al joc i als vianants reduint l’espai del carrer destinat als cotxes. L’Ajuntament també preveu reformar la plaça de l’Ebenista, jut al començament del passeig del Ferrocarril i el carrer de Ciutat. El que avui és una plaça elevada i sense intimitat, es convertirà en un espai resguardat del trànsit presidit per una nova escultura dedicada al gremi dels fusters.

Back To Top
Search