skip to Main Content

L’Ajuntament atorga els Premis als Estudis Universitaris del curs 2019-2020

Carme Duran Muñoz, Margalida Perelló Roig i Miquel Àngel González Nadal són els tres premiats d’enguany. Parlam amb els tres estudiants per conèixer com s’ho fan per ser dels millors estudiants universitaris del municipi, com han viscut aquest darrer any a la universitat i quin futur tenen planejat amb el que estan estudiant.

El passat 25 de febrer el batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat d’Educació i Cultura, Mateu Marcé; i el gerent del Centre Universitari, Jaume Rigo, van atorgar els Premis Universitaris del curs 2019-2020 a Carme Duran, Margalida Perelló i Miquel Àngel González. Aquesta quinzena edició es va celebrar al Centre Universitari de Manacor (CUM) que per raons de seguretat només va poder comptar amb la presència de familiars directes dels premiats.

Així com va anunciar l’Ajuntament, el tribunal va seleccionar els tres millors expedients acadèmics, atorgant a aquests alumnes una dotació econòmica de 500 euros per a la guanyadora, Carme Duran, 300 euros per la segona classificada, Margalida Perelló, i 200 euros per al tercer, Miquel Àngel González.

Tot i ser un curs difícil, els tres són un exemple de constància i dedicació, “de valors de superació i esforç’, en paraules de Marcé. Per la seva banda, el batle de Manacor va destacar que “na Carme, na Margalida i en Miquel Àngel no són el futur, sinó el present”. Arran d’aquests premis, hem volgut conèixer-los una mica més.

“S’ha de gaudir d’allò que estudies, d’anar a classe i dels moments d’estudi”

“No em cansaré de donar les gràcies al Centre Universitari per donar aquests premis, crec que és una forma molt importat de fer-nos sentir valorats. Estic molt agraïda”. D’aquesta manera Carme Duran valorava el reconeixement atorgat per les institucions públiques de Manacor. Recentment graduada en Dret, ha obtingut una nota mitjana de 9,62 i sis matrícules d’honor, convertint-se en la millor estudiant manacorina del curs 2019-2020. Segons ens conta, els dos elements imprescindibles per a poder assolir aquest objectiu han estat la constància i el gaudi per l’estudi.

Com anècdota, Duran recorda del seu primer any de carrera que un dels professors va advertir: “se us ha de fer estrany el dia que no estudieu”. Cada dia havia d’agafar un llibre, aquesta era la màxima de Duran al llarg de la seva carrera, a part, “s’ha de gaudir d’allò que estudies, d’anar a classe i dels moments d’estudi”, recalca.

De fet, enguany ha estat el darrer a la Universitat. Un any que sabem ha estat difícil per la pandèmia i el confinament i que ha obligat a professors i estudiants a adaptar-se ràpidament als canvis. “Ha estat complicat, però he de dir que d’aquesta experiència agafaria la part positiva, ens ha ensenyat que si col·laboram, professors i alumnes podem superar aquests entrebancs. Em vaig sentir molt acompanyada per la universitat durant el curs”, assegura.

Actualment està estudiant el màster en Advocacia i, en el futur pròxim té pensades dues vies: fer les oposicions a la judicatura, per fer de fiscal o jutgessa, o fer investigació. Concretament, per estudiar dret processal, una línia que estudia les relacions jurídiques entre els ciutadans i l’administració de la justícia.

No només es tracta d’estudiar, és important també sortir. Si només estudies, els resultats no surten”

Margalida Perelló té clar que vol ser metgessa i treballar a Mallorca. És graduada en Biomedicina i va de camí cap a la segona carrera cursant el cinquè any del grau de Medicina. Perelló ha estat la segona estudiant de Manacor amb millors qualificacions amb una nota mitjana de 8,978, un fet que valora positivament, ja que suposa un reconeixement al seu esforç que moltes vegades no es té en compte, “perquè molta gent pensa que estudiar és el que toca”, apunta. De fet, considera que estudiar el que a un li agrada és la clau per obtenir aquests bons resultats. A més, Perelló assegura que és important desconnectar i estar bé en altres aspectes de la vida. “No només es tracta d’estudiar, és important també sortir. Si només estudies, els resultats no surten”, comenta.

Segons explica, el confinament va ser un punt d’inflexió que obligà a molts d’estudiants com ella a organitzar-se i treure la responsabilitat suficient per a rendir al màxim i continuar amb normalitat l’estudi però des de casa.

Afirma que es vol dedicar a la Medicina. Tot i que no té decidit quina especialització farà, sí que té clar que no s’especialitzarà en medicina quirúrgica. En un any i mig tendrà l’oportunitat de presentar-se al MIR i en un futur es veu treballant en un Hospital de Mallorca, “perquè aquí es viu molt bé”.

“Sense el suport i ànims de la família i amics estic segur que hagués estat impossible aconseguir-ho”

Miquel Àngel González és graduat en Psicologia i durant el curs 2019-2020 va estudiar el màster en Psicologia General Sanitària. González ha guanyat la tercera posició amb una nota mitjana de 8,550, un fet del qual està molt agraït, ja que sent que se’l reconeix la feina feta durant els darrers anys, com explica: “en el meu cas, durant deu anys he cursat el grau de psicologia i dos màsters. Hi ha hagut moments molt difícils on vols abandonar”. “Aquest reconeixement -segueix González- coincideix amb el meu darrer any d’estudis, la qual em dóna una sensació d’haver fet les coses bé”. En el seu cas, el confinament va aturar les seves pràctiques del màster, que justament havia començat dos mesos abans i deixant una feina d’administratiu que havia fet durant vint anys. Sigui com sigui, qui no arrisca no pisca, i González va continuar estudiant sobretot gràcies a l’ajuda del seu professor del Treball Final de Màster, el Dr. Cristóbal Calvo i les seves tutores de pràctiques del Departament d’Orientació de l’IES Portocristo i del SEDIAP de Manacor. També afirma que l’educació que li van donar els pares i l’organització han estat els eixos fonamentals del seu èxit, a més assegura que “sense el suport i ànims de la família i amics estic segur que hagués estat impossible aconseguir-ho”. Tot i que té pensat obrir una consulta de Psicologia, assegura que està centrat en la docència i en estudiar oposicions d’Orientació Educativa.

Back To Top
Search