skip to Main Content

L’Ajuntament cedeix Sa Murtera per acollir persones usuàries de la Fundació Trobada

L’espai es va habilitar en manco de 24 hores amb l’objectiu de donar solució als problemes de convivència que s’havien donat a l’alberg així com per poder garantir les mesures de protecció i seguretat dels usuaris. Així mateix, la regidora, Carme Gomila no descarta posar a disposició altres cases rurals en cas que sigui necessari.

L’Ajuntament de Manacor ha habilitat i cedit la casa rural de Sa Murtera a la Fundació Trobada, de manera que nou persones usuàries de l’alberg s’han traslladat a la casa. En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Carme Gomila explica que “el contacte amb la Fundació Trobada ha estat gairebé diari per qüestions de coordinació i per conèixer com estava la situació allà”.
“Després d’una vintena de dies de confinament hi va haver conflicte greu i també érem conscients que no es podien respectar les mesures de seguretat perquè molts usuaris comparteixen habitació” explica la directora de la Fundació Trobada, Noelia Hernández. Així mateix, Hernandez argumenta que la qüestió del contagi estava controlada, “perquè no hi ha hagut cap persona infectada a l’alberg però la convivència era difícil”, ja que “hi havia 25 persones amb problemàtiques molt diferents que han de conviure 24 hores sota el mateix sostre, sense poder sortir”.
“Tot i que hem millorat molt la situació així com la convivència i hem pogut aïllar un parell de casos que havien presentat símptomes perquè tenim més espai, continuam amb una situació de saturació perquè la demanda és doble, per mor de la duplicitat d’espais” explica la directora de la Fundació.
El trasllat es va gestionar ràpidament i en manco de 24 hores es va habilitar el nou espai. Per fer-ho, es va comptar amb la col·laboració d’Aproscom, que va cedir furgonetes i Protecció Civil va traslladar les persones usuàries. Així mateix, Protur va cedir una desena de matalassos per posar a Sa Murtera i la Fundació Trobada s’encarregà de posar tota la resta de material necessari.
“En un principi, es guardava aquest espai per si es donava el cas que hi hagués algun cas positiu a l’alberg” diu Gomila però explica que, finalment, s’ha cedit l’espai a la Fundació “per poder relaxar l’ambient a l’alberg i millorar les mesures de seguretat”. A més a més, la regidora de Serveis Socials explica que l’Ajuntament té més cases rurals a disposició en cas que hi hagi algun cas positiu per algun dels usuaris i s’hagi d’aïllar. Així mateix, Gomila comenta que es tracta d’una mesura puntual per donar resposta a la crisi.
D’altra banda, la regidora explica que s’ha donat resposta a tots aquells casos de persones sense sostre que s’han detectat a Manacor: “Un parell de persones han anat als espais habilitats per l’IMAS a Palma i dues persones han rebut acollida a la Fundació Trobada. Així mateix, pel que fa a casos de dones en situació de violència masclista, des de Serveis Socials han recol·locat dues dones al casal de Manacor.

Back To Top
Search