skip to Main Content

Esport confinat, esport cancel·lat?

Aquesta setmana ens hem acostat a esportistes que, a causa del confinament han hagut de canviar els seus hàbits d’entrenament, davant la impossibilitat de realitzar-los als espais adequats per a això.

La mare dels ous esportiva és el futbol. Molta de gent no va donar crèdit a cap de les mesures que s’anaven adoptant per fer front a l’arribada del coronavirus al nostre redol fins que no va veure que primer els partits es jugaven a porta tancada i finalment es decidia suspendre totes les competicions. “Quan toquen el futbol és que cosa passa”, digueren molts. Ara, però, més enllà del seguiment mediàtic de les grans lligues queden els esportistes, els professionals i els amateurs, confinats a les seves llars, des d’on han de continuar fent exercicis de manteniment per continuar en forma per quan es reprenguin les competicions. Perquè, de fet, a banda de la dificultat de practicar esport a l’aire lliure o en espais condicionats per fer-ho, també s’han cancel·lat, o ajornat en el millor dels casos, totes les competicions.

Però a banda dels esportistes que per professió o per afició practicaven esport cada dia resta també el gruix de la població, que ha vist com també quedava a l’aire la possibilitat de fer un partidet de futbol sala amb els amics, anar a córrer una estona per un camí rural, fer una volta en bicicleta, o fins i tot fer la passejada del popular passeig del Colesterol. Ara cadascú des de ca seva s’ha d’enginyar per posar el cos en moviment i no perdre segons quins hàbits saludables que ens feien estar en forma. Cal que reconeguem la importància de l’exercici físic en les nostres rutines diàries, tot i la dificultat afegida del confinament. Són molts els qui ara davant una pantalla segueixen tutorials de ioga, pilates, tonificació i altres taules d’exercicis per arrabassar els nostres cossos de la comoditat tediosa de sofàs i butaques.

La primavera ha arribat i era ara precisament que tots sortíem a donar espai al cos i a la ment. Esperem que ben aviat puguem tornar a practicar exercici a l’aire lliure i en comunitat, malgrat que hagi de ser amb una mascareta i guardant la distància reglamentària, perquè la cosa sembla que va per llarg…

Back To Top
Search