skip to Main Content

L’Ajuntament dóna el sus a la Setmana del Llibre amb diversos actes en línia

El departament de Cultura, conjuntament amb el Museu d’Història de Manacor i les Biblioteques Municipals posen en marxa tota una sèrie d’actes per adults i infants que es poden seguir a través dels comptes de Facebook i Instagram de la Biblioteca de Manacor.

L’Ajuntament de Manacor ha posat en marxa tota una sèrie d’actes al llarg d’aquesta setmana per celebrar, de manera virtual, una Setmana del Llibre atípica i marcada pel confinament i la crisi sanitària.
“La intenció d’aquesta Fira és la de quedar-nos a casa però poder oferir els mateixos tallers de contes i treballs manuals que ja havíem preparat abans que s’anunciés el cofninament” explica el regidor de l’àrea, Mateu Marcé.
La presentació de la Setmana del Llibre va anar a càrrec de Tres Potes, amb un vídeo que es va presentar el dissabte passat. Així mateix, des de dilluns hi ha actes i tallers programats. El dilluns Sherezade Bardaji va explicar el conte La Ventafocs a través d’un espectacle d’ombres i el dijous al vespre va explicar Contes per a adults. Dimarts i dimecres hi hagueren dues propostes infantils de la mà de Myotragus Teatre i Conte Teatre.
Avui divendres, a les 17 h, Gemma Moll explicarà La Gran pastanaga i demà, la jornada d’El Bosc encantat: una sèrie de propostes de tallers, contes i xerrades organitzades pel Museu d’Història de Manacor. Tota la programació es pot consultar a través de les xarxes socials de la Biblioteca de Manacor o a la web de l’Ajuntament.
Tot plegat va acompanyat d’una altra iniciativa que va lligada amb el comerç local: “Amb qualsevol compra que es faci a la plaça de les Verdures, oferim, de manera gratuïta, un llibre en el qual l’Ajuntament hi ha col·laborat d’una manera o una altra” afirma Marcé mentre afegeix que es tracta de llibres d’autors manacorins o que han participat en l’edició de llibres que, d’alguna manera, tenen a veure amb Manacor com per exemple Els Fusters de Manacor de Sebastià Sansó, Rai de Rosa Maria Arrazola o Vida limitada d’Eva Baltasar. Els llibres que es poden aconseguir amb les compres, es van desvetllant diàriament a través de les xarxes socials.
“Són llibres nous, d’edició municipal i de qualitat però no són edicions d’enguany, ja que d’aquesta manera no afectam les vendes de llibreries” explica el regidor de cultura.
Així mateix, les bosses d’aliments que diàriament es reparteixen des de Serveis Socials, també van acompanyats del conte de La dimònia Apol·lònia de Maria Antònia Veny i Cati Cànoves.
D’altra banda, el regidor de cultura també explica que “el dia de Sant Jordi es repartí un llibre sobre la història de l’Hospital de Manacor i també, als infants, el conte de La dimònia Apol·lònia”.
Finalment, des de la regidoria de Cultura animen a la ciutadania a participar a la Setmana del Llibre, enviant una fotografia de la portada d’un llibre que recomanin per aquest Sant Jordi amb el hasthag #setmanadelllibremanacor.

Back To Top
Search